Πολιτικη & Οικονομια

Ξεκάθαρο μήνυμα Οικονόμου: Καμία ανοχή σε πράξεις βίας από τους Ρομά

«Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μήνυμα Οικονόμου: Καμία ανοχή σε πράξεις βίας από τους Ρομά
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη - Γιάννης Οικονόμου: «Καμία ανοχή σε πράξεις βίας από τους Ρομά»

Μήνυμα στους Ρομά ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί καμία πράξη βίας και ανομίας στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα όπλου αστυνομικού κάτα τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτού του πλαισίου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε συνθήκες χάους και ανομίας από οποιονδήποτε» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι «αν υπάρχουν ευθύνες (σ.σ. για τον τραυματισμό του 16χρονου) θα αποδοθούν χωρίς καμία αμφιβολία».

«Η δικαιοσύνη με τη στήριξη των αρχών διερευνά το τραγικό περιστατικό και σύντομα θα έχουμε πληρη εικόνα για να αποδοθούν εκεί που πάρχουν οι δέουσες ευθύνες. Αυτό το το γεγονός δεν δικαιολογεί πράξεις βίας και ανομίας όσων θέλουν να διαμαρτυρηθούν» είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όπως η πολιτεία δεν καλύπτει όποιον υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και νομιμότητα. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε βίαιες συμπεριφορές απέναντι στα όργανα της τάξης» κατέληξε για το θέμα των επεισοδίων από τους Ρομά ο Γιάννης Οικονόμου.

Πυροβολισμός 16χρονου - Η απάντηση Γιάννη Οικονόμου στο 11:10 του βίντεο

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (8/12/22)

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που πυρπόλησαν το αστικό λεωφορείο στο Ζεφύρι, πραγματοποιούν αυτή την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας.

Πρόκειται για αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της δημόσιας τάξης και Ασφάλειας οι οποίοι στοχεύουν όχι μόνο να εντοπίσουν τους δράστες των χθεσινοβραδινών επεισοδίων αλλά και να εντοπίσουν στοιχεία για τον δράστη των πυροβολισμών προχθές που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών της ΟΠΚΕ και τέλος, την προσπάθεια αποτροπής νέων επεισοδίων στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί είναι πάνοπλοι και κινούνται με επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί ειδικά για την συγκεκριμένη περιοχή, για τέτοιου είδους καταστάσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ