- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος για την επιχείρηση στα Προσφυγικά: Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα έναντι του νόμου
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι από τους 78 συλληφθέντες, μόνο 15 ήταν κάτοικοι
Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
«Το μήνυμα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κέντρα ανομίας και παραβατικότητας, δε μπορεί να υπάρχουν άβατα», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Προσφυγικά, την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Τους τελευταίους μήνες υπάρχει συστηματική και αποτελεσματική δράση της ΕΛΑΣ για εκκαθάριση χώρων που ήταν κέντρα και ορμητήρια παραβατικότητας, επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ανέφερε χαρακτηριστικά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Φοιτητική Εστία του Ζωγράφου, στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, αλλά και την πορεία για το Πολυτεχνείο όπου «δεν κουνήθηκε φύλλο», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group και κινούμενη με επαγγελματισμό ολοκλήρωσε και την επιχείρηση στα Προσφυγικά.
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι για τον φερόμενο δράστη του εμπρησμού υπάρχει αποδεικτικό υλικό και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση όταν πήγαν να μεταφέρουν το αυτοκίνητό του μετά τη σύλληψή του. Από τους 78 μόνο οι 15 ήταν κάτοικοι, προσέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Το μήνυμα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κέντρα ανομίας και παραβατικότητας, δε μπορεί να υπάρχουν άβατα», ανέφερε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ερωτηθείς σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου, απάντησε ότι «ο νόμος ισχύει για όλους και ότι και σε αυτή την περίπτωση όποιος έχει παραβεί τον Νόμο θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη» και επισήμανε ότι από τη Δευτέρα το πρωί με εντολή του έχει παρέμβει η Οικονομική Αστυνομία και διενεργεί εκτεταμένο έλεγχο στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την οργάνωση Human Rights 360, υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει συγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών, κάτι που δεν έχει κάνει ο κ. Τσίπρας.
Θεοδωρικάκος για την επιχείρηση στα Προσφυγικά: Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα έναντι του νόμου - Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Απελευθερώνονται χώροι υπό κατάληψη
«Tους τελευταίους μήνες υπάρχει συστηματική και αποτελεσματική δράση της Αστυνομίας για εκκαθάριση κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη και οι οποίοι ανήκουν είτε στο δημόσιο είτε σε συγκεκριμένους φορείς. Χώροι που είχαν μετατραπεί σε κέντρα και ορμητήρια παραβατικότητας. Θα υπενθυμίσω την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, εκεί που συλλάβαμε τρεις εγκληματικές οργανώσεις οι οποίοι ήταν ναρκέμποροι, ληστές, εγκληματίες που είχαν το μισό Ποινικό Κώδικα επάνω τους και κοιμόντουσαν δίπλα-δίπλα με παιδιά, με φοιτητές. Απελευθερώσαμε λοιπόν τη φοιτητική εστία του Ζωγράφου και την αποδώσαμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα, κυρίως στα παιδιά μας, κυρίως στα παιδιά ανθρώπων οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα δυσκολεύονταν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο στην Αθήνα καθώς προέρχονται από την επαρχία. Θυμίζω το τέλος της κατάληψης στη Λάρισα όπου με επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας αποδόθηκε ο χώρος του Δημοτικού Γηροκομείου στο Δήμο».
Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αστυνομία
«Βασικός μας στόχος είναι να ενισχύεται διαρκώς η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους χειρισμούς της αστυνομίας και του Κράτους γενικότερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι»
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις στο myΘέρμανση
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.