Ελλαδα

Στα Προσφυγικά συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στα γραφεία της Real

Στο μικροσκόπιο το κινητό του τηλέφωνο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνελήφθη στα Προσφυγικά ο δράστης της επίθεσης στα γραφεία της Real
Η αστυνομική επιχείρηση στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ένας εκ των εμπρηστών της Real ο νεαρός που συνελήφθη σήμερα στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Το ενδεχόμενο ο άνδρας που συνελήφθη στα Προσφυγικά στην λεωφόρο Αλεξάνδρας να σχετίζεται με σωρεία εμπρηστικών επιθέσεων στην Αττική εξετάζουν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα τον οποίο συνέλαβαν νωρίς το πρωί, λίγο πριν τις επτά, πάνοπλοι αστυνομικοί. Αφού περικύκλωσαν τα Προσφυγικά, περίπου 100 μέτρα από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, εισέβαλαν σε ένα από τα σπίτια όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον φερόμενο ως εμπρηστή των εγκαταστάσεων του Realfm.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Την σύλληψη μάλιστα αποκάλυψε με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας είχαν από ημέρες πληροφορίες πως ο νεαρός, είχε βρει καταφύγιο σε συγκεκριμένο σπίτι των Προσφυγικών. Ένα κτίριο το οποίο είχε σφραγιστεί πριν από αρκετούς μήνες έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών, κατά την οποία απομακρύνθηκαν οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα που είχαν βρει στέγη στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος πιθανόν σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, κατά την επίθεση στον Realfm είχε τουλάχιστον έναν συνεργό. Αυτό προκύπτει από το οπτικό υλικό από κάμερες του ραδιοφωνικού σταθμού.

Οι αστυνομικοί από την εως τώρα έρευνα θεωρούν πως ο κατηγορούμενος πιθανόν να εμπλέκεται και σε άλλες εμπρηστικές επιθέσεις, πλην όμως προς το παρόν δεν έχουν συγκεντρώσει όλα αυτά τα ακράδαντα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις παραπάνω υποψίες. Για αυτό τον λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ταυτοποίησης μέσω οπτικού υλικού που είχε βρεθεί έπειτα από άλλες επιθέσεις. Ταυτόχρονα γίνεται διερεύνηση μέσω του κινητού του τηλεφώνου για τις επαφές που διατηρούσε με άλλα άτομα του αντιεξουσιστικού χώρου με τα οποία ενδεχομένως να προχώρησαν σε εγκληματικές πράξεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ