Πολιτικη & Οικονομια

«Τουρισμός για όλους» και τον χειμώνα για πάνω από 100.000 δικαιούχους

Τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά έχουν φτιάξει χιονάνθρωπο στα χιονισμένα Τρίκαλα
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός για την επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και τους δικαιούχους τους χειμερινούς μήνες

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Σε δηλώσεις του στον Ant1, o κ. Κικίλιας σημείωσε ότι στο τέλος του μήνα θα κληρωθούν νέα voucher των 150 ευρώ για πάνω από 100.000 δικαιούχους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», με στόχο να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς. 

Οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εκεί θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης. Τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Ο Υπουργός Τουρισμού είπε πως «μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ από τουριστικές εισπράξεις. Τον Σεπτέμβριο είχαμε 11% αύξηση στη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, που ήταν η χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό», λέγοντας ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αφίξεις και στα περιφερειακά αεροδρόμια. «Με σκληρή δουλειά επεκτείναμε την τουριστική περίοδο. Βλέπετε πως συνεχίζουν να έρχονται τουρίστες. Στολίζουμε την Αθήνα για τα Χριστούγεννα και έρχονται ακόμη επισκέπτες στην Αθήνα για να κάνουν μπάνιο στην “αθηναϊκή Ριβιέρα”», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον, για τη στήριξη ξενοδόχων σε χειμερινούς προορισμούς, είπε πως ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν 100 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για μικρά ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς, ώστε να ενισχυθούν καθώς είναι αυξημένο το βάρος από το ενεργειακό κόστος, ενώ ήδη ανακοινώθηκε και παράταση του ΕΣΠΑ για ένα έτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ