Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: «Χωρίς την απαιτούμενη μέχρι ώρας τεκμηρίωση το δημοσίευμα»

Αίτημα στον εισαγγελέα από τον εκδότη της εφημερίδας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Γιάννης Οικονόμου: Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τις παρακολουθήσεις

Στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η εφημερίδα παρουσίασε ισχυρισμούς περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων χωρίς την απαιτούμενη μέχρι ώρας τεκμηρίωση.

«Όσα αναφέρονται παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις και απουσιάζουν τα στοιχεία, οφείλουν και θα διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και από την ελληνική Δικαιοσύνη». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ακόμη ότι «αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες σε κάθε επίπεδο και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν και όσοι στράφηκαν εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί προς εκείνους που σπέρνουν αυτές τις διαβολές», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων με τα κακόβουλα λογισμικά όσο και στην επιχειρούμενη εργαλειοποίησή του.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για θεσμικό ατόπημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία μας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να υιοθετεί δημοσιεύματα χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί από καμία δημόσια αρχή και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις βασισμένος σε αφηγήσεις αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας κι αποσταθεροποίησης». Κάλεσε την κοινωνία «να αναλογιστεί τι έγινε και τι επιχειρείται να ξαναγίνει στο σκοτάδι και να αποδοκιμάσει τέτοιες μεθοδεύσεις». Τόνισε ότι «η χώρα μας ιστορικά, εθνικά και κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, δεν έχει την πολυτέλεια ανωμαλίας ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εθνικές τραγωδίες και η κυβέρνηση θα διασφαλίσει όπως το έκανε πάντα, ότι δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει πράξη τις μεθοδεύσεις αυτές».

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Παρακολουθήσεις: Στον εισαγγελέα ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης - Το αίτημα στον Ισίδωρο Ντογιάκο

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Γιάννη Μαντζουράνη, επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ζήτησαν να ενοποιηθούν οι πέντε δικογραφίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, να σταματήσει η «εισαγγελική σαλαμοποίηση» και να αναλάβει την έρευνα η Εισαγγελία Εφετών.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, μεταξύ των άλλων, δήλωσε: «Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη Δημοκρατία και κυρίως για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα. Η έρευνα έπρεπε να είναι ενοποιημένη σε εισαγγελέα Εφετών, ακολουθείται η τακτική της σαλαμοποίησης. Εξάλλου, οι έρευνα αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος δείχνεται όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Τέλογλου. Υπενθυμίζεται ότι χθές ο κ. Μαρινάκης μίλησε για παρακράτος από το πρωθυπουργικό γραφείο. Δεν μπορεί ο κύριος Ντογιάκος και ο κάθε Ντογιάκος να διατάζει νέα προκαταρκτική σαν να είναι για την κακοποίηση μίας γάτας στην Κρήτη. Πρέπει να σταθεί στο ύψος της η Δικαιοσύνη και να αφήσουμε το κρυφτούλι. Στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δυο επιχειρηματίες ο κ. Γιάννης Λαβράνος και ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος οι οποίοι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο, συν άλλα άτομα που θα δείτε τις επόμενες μέρες. Κανένας δεν τους κάλεσε, καμία ανακριτική έρευνα, γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης.Υπάρχει ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη, αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση». 

Ερωτηθείς για αποδείξεις, ο κ. Βαξεβάνης υποστήριξε ότι «φυσικά υπάρχουν αποδείξεις. Τα τέσσερα μηνύματα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν την παρακολούθηση. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία. Οι αποδείξεις θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν. Η Δικαιοσύνη να κάνει έρευνα και να μην πετά την μπάλα στην εξέδρα. Υπάρχει ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, τις συζύγους των υπουργών, επιχειρηματίες και εμμέσως και τον Αλέξη Τσίπρα. Σημασία έχει η αντίληψη που διέπει τον πολιτικό εγκέφαλο που τα σκέφτεται όλα αυτά». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ