Πολιτικη & Οικονομια

Κολωνός: Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος του που φέρεται να συνομιλούσε με προφίλ της 12χρονης

Μετά τη διαγραφή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Διαγραφή μέλους του ΠΑΣΟΚ - Η συνομιλία με την ανήλικη στην ιστοσελίδα γνωριμιών

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος του που φέρεται να συνομιλούσε με το προφίλ της 12χρονης από τον Κολωνό στην ιστοσελίδα γνωριμιών, μέσω της οποίας ο Ηλίας Μίχος έκλεινε ραντεβού με άνδρες έναντι πληρωμής. 

Στην αποκάλυψη της διαγραφής του μέλος προχώρησε σήμερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στον Ant1. «Για εμάς δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος. «Δεν έχουμε κανένα επίσημο στοιχείο από την αστυνομία και την έρευνα που γίνεται. Υπήρχαν κάποιες πληροφορείς, που όπως μπορέσαμε διερευνήσαμε. Είναι ήδη εκτός κόμματος. Η υπόθεση αυτή πρέπει να καθαρίσει», είπε ο γραμματέας του κόμματος.

Πληροφορίες του rodiaki.gr, αναφέρουν ότι ο ίδιος ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν θυμάται αν είχε συνομιλία με την ανήλικη καθώς στη συγκεκριμένη εφαρμογή εμφανίζονται «χιλιάδες προφίλ». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν έχει κληθεί από τις αρχές αλλά θα πάει να καταθέσει εάν τον καλέσουν καθώς όπως τόνισε δεν έχει να κρύψει κάτι. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Διεγράφη και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαγραφή μέλους του κόμματος, το οποίο ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνία με το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου (29/10) ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από επικοινωνία που είχε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την ίδια ώρα το κόμμα της Κουμουνδούρου αφήνει αιχμές για «επιλεκτικές διαρροές» και καθυστερήσεις στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η διαγραφή του μέλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα προέκυψε από δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία έκαναν λόγο για έναν άνδρα περίπου 55 ετών που συνομιλούσε με την ανήλικη, κάτι που οδήγησε τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως.

Ωστόσο, κύκλοι του Υπουργείου ανέφεραν ότι ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης. Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται από τους συγκεκριμένους κύκλους, ο υπουργός δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχός του, διότι, πρώτον δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και δεύτερον όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απάντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια.

Λίγο μετά τη διάψευση από κύκλους του υπουργείου Προστασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρζης, έγραψε σε ανάρτηση: «Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ, συνεννοηθείτε και μην εκτίθεστε...».

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο 53χρονος παιδοβιαστής και προαγωγός της ανήλικης, Ηλίας Μίχος, διεγράφη από μέλος της Νέας Δημοκρατίας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ