Πολιτικη & Οικονομια

Άλμα 16 θέσεων για την Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έκθεση του EIU

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δύο δημόσιοι υπάλληλοι για αδικαιολόγητο πλουτισμό
Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δύο δημόσιοι υπάλληλοι για αδικαιολόγητο πλουτισμό © Unsplash/ Dylan Gillis

Τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον παρουσίασε η Ελλάδα - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός για την ανοδική πορεία της χώρας μας στην κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως καταγράφεται σε έκθεση του EIU (Economist Intelligence Unit), το οποίο είναι το τμήμα έρευνας και ανάλυσης του Ομίλου Economist.

Σύμφωνα με την κατάταξη του EIU η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση των χωρών με ανοδική πορεία με 16 μονάδες, ενώ η δεύτερη χώρα είναι το Κατάρ με 11 μονάδες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που θα προσελκύσει περαιτέρω ξένες επενδύσεις. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Το Economist Intelligence Unit μετρά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες σε τριμηνιαία βάση, χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο αναλυτικό πλαίσιο με 91 δείκτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ