Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 7,5% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας το δίλημμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Μητσοτάκης - Τσίπρας στη Βουλή (φωτό αρχείου) © Eurokinissi

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 47%

Στο 7,5% ανέρχεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που διεξήχθη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 23 με 25 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα βγήκαν από δείγμα 1.207 ενηλίκων, με δικαίωμα ψήφου. 

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5%, στο 5,5% είναι το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και κάτω από το 3% το ΜεΡΑ25.

dimo3_1
dimo2_1
dimo1_1

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 28%. Στο ίδιο ποσοστό (28%), η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

 Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

dimo4

Ηλεκτρικό και σούπερ μάρκετ τα «βαρίδια» στον οικογενειακό προϋπολογισμό

Τα δύο βασικά βάρη είναι ο λογαριασμός του ρεύματος, παρά τις ελαφρύνσεις και τις παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και φυσικά το σούπερ μάρκετ και ειδικότερα των τροφίμων, οι οποίες έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, αναφέρει η δημοσκόπηση της PULSE.

Προβληματισμός υπάρχει και για το φυσικό αέριο, ωστόσο τα νούμερα αντικατοπτρίζουν τα νοικοκυριά που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης με φυσικό αέριο, ενώ μικρότερος είναι ο προβληματισμός για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ