Ξεκίνησε στην Επιτροπή η ακρόαση 10 προσώπων για τις παρακολουθήσεις
Έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης
Επιτροπή Θεσμών: Ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων για τις παρακολουθήσεις - Δέκα προσώπων
Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης.
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετριτής, ενώ έχουν προσκληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εποπτεύουσα της ΕΥΠ εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, ο διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟΤΕ Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Δεδομένων OTE GLOBE Αναστάσιος Σύρμαλης, ο υποδιευθυντή Systems Security & Cyber - Resilience Ομίλου OTE Ευάγγελος Λεμονιάς, ο Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟΤΕ Κωνσταντίνος Μέγας, ο διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind Πέτρος Κρόγκος και η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νομικός Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone Ελλάδος Μαρία Σκάγκου.
Η συνεδρίαση γίνεται με εφαρμογή της διαδικασίας της πλήρους μυστικότητας σύμφωνα με το άρθρο 43Α παρ. 2 που ορίζει ότι η Επιτροπή δύναται να καλεί «σε ακρόαση τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού. Οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. Η Επιτροπή μπορεί να δημοσιοποιεί το πόρισμα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν της, την υποχρέωση τήρησης του απορρήτου»
Η συνεδρίαση διεξάγεται μετά το κοινό αίτημα που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ βάσει της δυνατότητας που παρέχει στο άρθρο 41Α παρ. 4 του ΚτΒ και ορίζει ότι τα 2/5 των μελών της Επιτροπής μπορούν να ζητούν τη διεξαγωγή συνεδριάσεων ακρόασης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.