Πολιτικη & Οικονομια

Κάτω τα χέρια από την Τουρκία

Οι σύντροφοι της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνουν για τον τρόπο με τον οποίο η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να παγιδεύσει τους καλούς γείτονες

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία

Οι δημοσιεύσεις της εφημερίδας «Αυγή» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την Τουρκία.

Μετά τις πανεπιστημιακές ελευθερίες οι οποίες δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα με την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και την κατατρομοκράτηση των φοιτητών (οι οποίοι ενώ συμβίωναν ειρηνικά με απλούς διακινητές, ληστές, βιαστές και απαγωγείς του λαού μας, ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά τους πραιτοριανούς της ΟΠΚΕ), η χούντα Μητσοτάκη επιτίθεται και στη γειτόνισσα Τουρκία. Και μάλιστα ξεθάβοντας παλιά βίντεο, «περσινά, ξινά  σταφύλια» όπως τα χαρακτήρισε και πολύ σωστά ο σύντροφος ευρωβουλευτής Αρβανίτης ή «περασμένα, ξεχασμένα» όπως είναι το πιο σωστό. Ευτυχώς κάποιοι αγρυπνούν και αποκαλύπτουν το καταχθόνιο σχέδιο του ακροδεξιού εσμού:

Άρθρο της εφμερίδας «Αυγή»

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σύντροφοι της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι άγρυπνοι πυλωροί της ενημέρωσης και της αλήθειας, μας ανοίγουν τα μάτια και μας ενημερώνουν για τον τρόπο με τον οποίο η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να παγιδεύσει τους καλούς γείτονες. Έναν χρόνο πριν η ΑΥΓΗ στηλίτευε και πάλι «το αφήγημα που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προβάλλει στο εξωτερικό» (ναι, έτσι ακριβώς το έγραφε).

Άρθρο της εφμερίδας «Αυγή»

Φυσικά ο αγώνας για να αποκαλυφθεί η ελληνική ατζέντα που σκοπό έχει να ενοχοποιήσει την Τουρκία δεν είναι αγώνας μόνο των πυλωρών της κομματικής εφημερίδας. Όλο το κόμμα αγωνίζεται, μέσα και έξω από τα σύνορα, από τα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών μέχρι το ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου όλος ο κόσμος να μάθει τι σημαίνει Ελλάδα με πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Προκειμένου όλοι να μάθουν πόσο κακό κάνει αυτή η νεοφιλελεύθερη κατάρα στις καλές σχέσεις γειτονίας τις οποίες θα επεδίωκε με μια άλλη κυβέρνηση ο Ερντογάν εφέντης ο οποίος το 2019 επιβεβαίωνε πως ο σύντροφος Τσίπρας είναι «ένας έντιμος τύπος με τον οποίο ξέρεις πού βρίσκεσαι» όπως αποκάλυψε το υπερέγκυρο στα ελληνοτουρκικά Σπίγκελ.

Σύσσωμο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και προσπαθεί να καταδείξει τις ευθύνες και τη δολοφονική δράση της Ελλάδας στο προσφυγικό, με αποκορύφωμα το δράμα των 538 προσφύγων του Έβρου οι οποίοι παρέμειναν για 7 χρόνια σε ένα νησί τριών τετραγωνικών μέτρων που ήταν 100% ελληνικό κι ας λέει ότι θέλει η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Λογικό βέβαια σε μια χούντα ο στρατός να αποφασίζει τι είναι ελληνικό και τι όχι, αλλά εμείς εμπιστευόμαστε το προοδευτικό και δημοκρατικό κτηματολόγιο.

Κι αν δεν υπήρχαν οι εκπρόσωποι της προοδευτικής παράταξης να επιμένουν για τα εκατοντάδες παιδιά που χάθηκαν σε εκείνο το νησί, σήμερα όλοι θα είχαμε πιστέψει αυτούς που θέλουν αποδεικτικά της ύπαρξης των παιδιών. Λες και η κραυγή «ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» του συντρόφου Φίλη δεν είναι αρκετή για να δείξει τι πραγματικά συμβαίνει στο, κόκκινο από την δράση των Ελλήνων, Αιγαίο.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, το καθεστώς του Έλληνα Όρμπαν, του σύγχρονου Μουσολίνι, του πραγματικού Μπλόφελντ, όχι μόνο έχει κάνει το Αιγαίο ένα απέραντο νεκροταφείο αλλά προσπαθεί και να ενοχοποιήσει την Τουρκία, ακόμα κι αυτόν τον ίδιο τον Ερντογάν εφέντη. Και αν κι αυτό δεν είναι ικανό να σας βγάλει στους δρόμους, τότε ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Ντρέπομαι. Όπως ντράπηκα τότε που πετώντας τα σκουπίδια μου, είδα μέσα στον κάδο μια πενταμελή, καλοβαλμένη οικογένεια να ετοιμάζεται να φάει το πόδι της μακαρίτισας γιαγιάς επειδή τα εκατομμύρια που είχαν μαζέψει τη χρυσή τετραετία 2015-2019 είχαν τελειώσει. Και νομίζω και όλοι μας θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Και μπράβο μας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ