- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλεύρης για επίσκεψη Τσίπρα στο Παίδων: Ο ΣΥΡΙΖΑ το '19 παρέδωσε λίστα αναμονής με 2.853 χειρουργεία
«Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες»
Πλεύρης - Παίδων «Αγία Σοφία»: Η λίστα αναμονής για χειρουργεία που παρέδωσε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το 2019 ήταν 2.853 άτομα.
Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», χαρακτήρισε σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο, απάντησε σήμερα ο Θάνος Πλεύρης.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε:
«Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:
- Την προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα
- Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.
- Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.
Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία.
Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».
«Αγία Σοφία»: Απεργία ανακοίνωσε η ΕΙΝΑΠ για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου
Υπενθυμίζεται ότι η 5μελής Επιτροπή Ιατρών ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «η Αγία Σοφία» αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε απεργία την Τετάρτη 28/9 και σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00μμ.
Ειδικότερα, κάλεσαν συλλόγους γονέων, σωματεία, άλλους φορείς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση «καθώς οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται, καταγράφονται ελλείψεις αναισθησιολογων, μικροβιολογων, τεχνολογων, προσωπικού στο Αιματολογικο και το βιοχημικο τμήμα, στο Νευρολογικο, το Νευροχειρουργικο και το Καρδιολογικό, στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής και στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελλείψεις σε κάθε τμήμα, που συνειδητά η διοίκηση μας τις αποκρύπτει συγκαλύπτοντας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει. Ζητάμε εκ νέου από τη διοίκηση ως εκλεγμένο επίσημο όργανο των ιατρών του νοσοκομείου μας να μας δώσει αναλυτικά τον αριθμό των υπηρετουντών ιατρών ( μόνιμων, επικουρικών κτλ) , τις βαθμίδες τους, τα κενά των μόνιμων θέσεων που υπάρχουν, πόσες από αυτές έχουν προκηρυχθεί» καταλήγει το δελτίο τύπου της 5μελους Επιτροπής Ιατρών ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «η Αγία Σοφία».
Υπουργείο Υγείας: Άμεσες ενέργειες για την έλλειψη αναισθησιολόγων
Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε άμεσες ενέργειες για την κάλυψη των κενών θέσεων αναισθησιολόγων στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, το «Παίδων Η Αγία Σοφία». Η ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της μακράς λίστας ανηλίκων που αναμένουν για κάποιο τακτικό χειρουργείο και η οποία αριθμεί περίπου 2.800 άτομα.
Όπως διαβεβαίωσε η ηγεσία του Υπουργείου τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών θα γίνει προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων κατά προτεραιότητα για το Παίδων και στο μεταξύ, θα γίνουν μετακινήσεις μέσω της Υγειονομικής Περιφέρειας αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία προς το «Αγία Σοφία».
Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και με 5μελή Επιτροπή από το Παίδων "Η Αγία Σοφία" για το θέμα των αναισθησιολόγων, αποφασίστηκαν:
- Η προκήρυξη τουλάχιστον 2 θέσεων αναισθησιολόγων να γίνει κατά προτεραιότητα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως και για τις άλλες θέσεις ιατρών που κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του.
- Το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με 4 αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία, μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης, κλαρί που θα επιτρέψει να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.
Τέλος, δόθηκαν διαβεβαίωσεις από το υπουργείο Υγείας ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου θα επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.