- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κυβέρνηση σχεδιάζει προσωρινή μεταφορά αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία»
Το πρόβλημα με τα χειρουργεία σε αναμονή - Η προκήρυξη θέσεων
Πλεύρης- Αναμονή χειρουργείων: Μεταφορά αναισθησιολόγων για 2 μήνες στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Προκήρυξη θέσεων.
Με μεταφορά αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» για δύο μήνες και παράλληλη κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα τακτικά χειρουργεία που βρίσκονται σε αναμονή, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», τόνισε ο κ. Πλεύρης.
Η λίστα χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν 2.853 το 2019 και είναι 2.925 σήμερα, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 70.
Άμεσα θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη ώστε να μειωθεί αυτή η λίστα, ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης «κάποια στιγμή πρέπει να πάμε να περιορίσουμε δραστικά αυτή τη λίστα».
Παίδων «Αγία Σοφία» - Πλεύρης: 10 αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο υπάρχουν 10 αναισθησιολόγοι που δεν επαρκούν, καθώς πρόκειται για χειρουργεία σε μικρά παιδιά, πολλά από αυτά είναι βρέφη και τα χειρουργεία είναι πολύωρα και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα. «Φανταστείτε ότι δεν ψάχνουμε έναν οποιονδήποτε. Μας έδωσαν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν περάσει από το Παίδων και πήραν άλλες θέσεις. Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για ένα δίμηνο να μεταφερθούν, ώστε παράλληλα να προκηρυχθούν κaι οι θέσεις. Διάθεση υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι ένα πρόβλημα μεγάλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Ο κ. Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα ωστόσο τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει περί τα 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.