Ελλαδα

Πάνω από 4 εκατ. πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό

Αναστέλλεται η επιβολή των αντικινήτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνω από 4 εκατ. πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό
Προσωπικός γιατρός © Pixabay / StockSnap

Προσωπικός Γιατρός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εγγραφές των πολιτών.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση στο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού, καθώς οι εγγραφές πολιτών ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, αναστέλλεται η επιβολή των αντικινήτρων μη εγγραφής έως την 01.12.22, όποτε και με την υπογραφή νέων συμβάσεων, θα υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλες τις περιοχές.

Προσωπικός Γιατρός - Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες καθώς σήμερα οι εγγραφές των πολιτών ξεπέρασαν τα 4.000.000, στόχος που αναμενόταν να επιτευχθεί στο τέλος τους έτους, πράγμα που καταδεικνύει την αποδοχή του θεσμού από τους πολίτες.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως ακριβώς προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογράφουν τις επόμενες ημέρες και θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα.

Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 01.12.22 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.

Επομένως στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών όπως στην Αττική οι πολίτες δύνανται να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα διασφαλίσει την επάρκεια γιατρών στο σύστημα και την ευκολότερη επιλογή τους από τους πολίτες

Ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποιες νέες ειδικότητες εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Επιπλέον 10 ειδικότητες εντάσσονται στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, ως Προσωπικοί Γιατροί ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα:

  • Aιματολογία
  • Γαστρεντερολογία
  • Ενδοκρινολογία - διαβητολογία
  • Καρδιολογία
  • Νευρολογία
  • Νεφρολογία
  • Ρευματολογία
  • Παθολογική ογκολογία
  • Πνευμονολογία - φυματιολογία
  • Φυσική ιατρική και αποκατάσταση,

Σημειώνεται ότι η προσθήκη αυτή αφορά γιατρούς οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ