- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Π. Σκουρλέτης: Ο κ. Πιτσιόρλας ακολουθούσε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου
O πρώην αναπληρωτής υπ. Οικονομίας προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων
Πάνος Σκουρλέτης για Στέργιο Πιτσιόρλα: Ακολουθούσε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
«Άκουγα σήμερα το πρωί τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος με έκπληξη τοποθετήθηκε γύρω από αυτά τα πράγματα, τα οποία όμως σχεδόν αυτούσια ήταν γνωστά από το 2019. Εμένα μου προκαλεί εντύπωση αυτό» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.
«Υπάρχει ένα πρόσωπο, ο κ. Πιτσιόρλας, για αυτόν έχουν γραφτεί από τη συγκεκριμένη εφημερίδα- που ανακίνησε το θέμα πριν λίγες εβδομάδες που οδήγησε στην συνέντευξη του στα ΝΕΑ- ακριβώς τα ίδια πράγματα. Τότε δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τα σχολιάσει; Τώρα αισθάνεται ότι θίγεται; Υπήρξαν νομίζω και κάποιες ανακρίβειες. Είπε ο κ. Πιτσιόρλας για παράδειγμα, πως όταν ανέλαβε αυτός, είχε κλείσει η υπόθεση της αγοραπωλησίας του Ναυαγίου. Δεν είναι έτσι. Γιατί αυτό έχει παγώσει, είναι στα δικαστήρια. Παρενέβη τότε ο οικονομικός εισαγγελέας. Και αμφισβητούνται τα χαρτιά από την εποχή της Ενετοκρατίας που είχε κάποιος κύριος ο οποίος εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης κάποιας τεράστιας έκτασης. Δεν είχαν κλείσει οι υποθέσεις και έχει παγώσει η υπόθεση αυτή την στιγμή» συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς γιατί παρακολουθούνταν ο κ. Πιτσιόρλας από την ΕΥΠ, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «επρόκειτο για μια υπόθεση συνολικά που σχετίζεται ενδεχομένως με το οικονομικό έγκλημα και για αυτά νομίζω νομιμοποιείται η ΕΥΠ να συνδράμει σε συνεννόηση με τις άλλες κρατικές υπηρεσίες». Στο σχόλιο το δημοσιογράφου ότι ο κ. Πιτσιόρλας διορίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι μέσα από την παρακολούθηση δεν βρέθηκαν κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία.
Μάλιστα πρόσθεσε, πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευαισθησία να μην σταματήσει μια παρακολούθηση που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το ως θετικό στοιχείο για την στάση του κ. Τσίπρα. «Θα μπορούσε να πει, προς Θεού μην αγγίζετε ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί από εμάς, γιατί τότε ο κ. Πιτσιόρλας δεν είχε άμεση πολιτική θέση ήταν ως τεχνοκράτης στο ΤΑΙΠΕΔ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πιτσιόρλας έμμεσα παρακολουθήθηκε, μέσα από κάποια εμπλοκή του από αυτή την υπόθεση, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας «από ένα σημείο και έπειτα ήταν άμεση η παρακολούθηση απ’ ό,τι κατάλαβα».
«Δεν αμφισβητεί κανείς την κρισιμότητα ούτε για αυτό που έγινε για την νήσο Οξιά, ούτε για το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Τυπικά η αγοραπωλησία είχε γίνει. Αλλά αυτή η ιστορία έχει παγώσει, αμφισβητείται η αγοραπωλησία. Άρα δεν έχει λήξει, το γνωρίζει και ο κ. Πιτσιόρλας, είναι στα δικαστήρια η υπόθεση» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς αν προκύπτει κάποιο θέμα ηθικό, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «με την ιδιότητα που είχε πριν ως ένας άνθρωπος που προωθούσε επενδύσεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
«Αν θα είχα να πω κάτι για εκείνη την περίοδο το 2016 με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ανατρέξτε εκεί, που είχαμε δημόσια αντιπαράθεση για διάφορα ζητήματα κρίσιμης κυβερνητικής πολιτικής. Όταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται μια επιτυχημένη πολιτική στον τομέα της ενέργειας και δεν ενέδωσε στην πώληση του 17% της ΔΕΗ ή στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και στην αύξηση των τιμολογίων, ο κ. Πιτσιόρλας τότε υποστήριζε άλλα πράγματα. Αυτά δεν είναι μυστικά, έχουν ειπωθεί δημοσίως το 2016» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.