- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Π. Σκουρλέτης: Ο κ. Πιτσιόρλας ακολουθούσε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου
O πρώην αναπληρωτής υπ. Οικονομίας προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων
Πάνος Σκουρλέτης για Στέργιο Πιτσιόρλα: Ακολουθούσε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
«Άκουγα σήμερα το πρωί τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος με έκπληξη τοποθετήθηκε γύρω από αυτά τα πράγματα, τα οποία όμως σχεδόν αυτούσια ήταν γνωστά από το 2019. Εμένα μου προκαλεί εντύπωση αυτό» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.
«Υπάρχει ένα πρόσωπο, ο κ. Πιτσιόρλας, για αυτόν έχουν γραφτεί από τη συγκεκριμένη εφημερίδα- που ανακίνησε το θέμα πριν λίγες εβδομάδες που οδήγησε στην συνέντευξη του στα ΝΕΑ- ακριβώς τα ίδια πράγματα. Τότε δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τα σχολιάσει; Τώρα αισθάνεται ότι θίγεται; Υπήρξαν νομίζω και κάποιες ανακρίβειες. Είπε ο κ. Πιτσιόρλας για παράδειγμα, πως όταν ανέλαβε αυτός, είχε κλείσει η υπόθεση της αγοραπωλησίας του Ναυαγίου. Δεν είναι έτσι. Γιατί αυτό έχει παγώσει, είναι στα δικαστήρια. Παρενέβη τότε ο οικονομικός εισαγγελέας. Και αμφισβητούνται τα χαρτιά από την εποχή της Ενετοκρατίας που είχε κάποιος κύριος ο οποίος εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης κάποιας τεράστιας έκτασης. Δεν είχαν κλείσει οι υποθέσεις και έχει παγώσει η υπόθεση αυτή την στιγμή» συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς γιατί παρακολουθούνταν ο κ. Πιτσιόρλας από την ΕΥΠ, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «επρόκειτο για μια υπόθεση συνολικά που σχετίζεται ενδεχομένως με το οικονομικό έγκλημα και για αυτά νομίζω νομιμοποιείται η ΕΥΠ να συνδράμει σε συνεννόηση με τις άλλες κρατικές υπηρεσίες». Στο σχόλιο το δημοσιογράφου ότι ο κ. Πιτσιόρλας διορίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι μέσα από την παρακολούθηση δεν βρέθηκαν κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία.
Μάλιστα πρόσθεσε, πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευαισθησία να μην σταματήσει μια παρακολούθηση που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το ως θετικό στοιχείο για την στάση του κ. Τσίπρα. «Θα μπορούσε να πει, προς Θεού μην αγγίζετε ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί από εμάς, γιατί τότε ο κ. Πιτσιόρλας δεν είχε άμεση πολιτική θέση ήταν ως τεχνοκράτης στο ΤΑΙΠΕΔ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πιτσιόρλας έμμεσα παρακολουθήθηκε, μέσα από κάποια εμπλοκή του από αυτή την υπόθεση, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας «από ένα σημείο και έπειτα ήταν άμεση η παρακολούθηση απ’ ό,τι κατάλαβα».
«Δεν αμφισβητεί κανείς την κρισιμότητα ούτε για αυτό που έγινε για την νήσο Οξιά, ούτε για το Ναυάγιο της Ζακύνθου. Τυπικά η αγοραπωλησία είχε γίνει. Αλλά αυτή η ιστορία έχει παγώσει, αμφισβητείται η αγοραπωλησία. Άρα δεν έχει λήξει, το γνωρίζει και ο κ. Πιτσιόρλας, είναι στα δικαστήρια η υπόθεση» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς αν προκύπτει κάποιο θέμα ηθικό, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «με την ιδιότητα που είχε πριν ως ένας άνθρωπος που προωθούσε επενδύσεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
«Αν θα είχα να πω κάτι για εκείνη την περίοδο το 2016 με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ανατρέξτε εκεί, που είχαμε δημόσια αντιπαράθεση για διάφορα ζητήματα κρίσιμης κυβερνητικής πολιτικής. Όταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται μια επιτυχημένη πολιτική στον τομέα της ενέργειας και δεν ενέδωσε στην πώληση του 17% της ΔΕΗ ή στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και στην αύξηση των τιμολογίων, ο κ. Πιτσιόρλας τότε υποστήριζε άλλα πράγματα. Αυτά δεν είναι μυστικά, έχουν ειπωθεί δημοσίως το 2016» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.