Πολιτικη & Οικονομια

Η Βουλή κλείνει τα φώτα για να εξοικονομήσει ενέργεια

Τι προβλέπει το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με λιγότερα φώτα η Βουλή τη νύχτα λόγω ενεργειακής κρίσης
Με λιγότερα φώτα η Βουλή τη νύχτα λόγω ενεργειακής κρίσης © EUROKINISSI

Στη Βουλή τα φώτα σβήνουν λόγω ενεργειακής κρίσης. Η απόφαση του προέδρου Κωνσταντίνου Τασούλα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Χωρίς φώτα θα είναι η Βουλή τις βραδινές ώρες με απόφαση του προέδρου Κωνσταντίνου Τασούλα. Πρόκειται για μέτρο που στόχο έχει την εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης λαμβάνουν σειρά μέτρων για να μειώσουν την ενεργειακή σπατάλη, την ώρα που η Ρωσία συνεχίζει τον ενεργειακό εκβιασμό με το φυσικό αέριο και απειλεί να «παγώσει» την Ευρώπη.

Όπως έγινε γνωστό, ο φωτισμός στη Βουλή σταματά προσωρινά στην πρόσοψη και τις λοιπές πλευρές του κτιρίου και μόνο ο περιμετρικός που αφορά στην ασφάλεια θα παραμείνει σε λειτουργία.

Ενεργειακή αναβάθμιση στη Βουλή: Τα κουφώματα, τα συστήματα θέρμανσης και ο ηλεκτροφωτισμός

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της Βουλής με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 36%. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, όσον αφορά:

  1. Στα συστήματα θέρμανσης-ψύξης του κτιρίου και
  2. τα συστήματα του ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικότερα, γίνεται εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στο εσωτερικό των κτιριακών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, έχουν αντικατασταθεί τα ξύλινα κουφώματα με νέα ενεργειακά, ενώ «τρέχει» το έργο για την αντικατάσταση του εξωτερικού φωτισμού με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2023.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY