Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Η αλλαγή εκλογικού νόμου μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία

Στη ΔΕΘ η απάντηση για τον εκλογικό νόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Γιάννης Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και τις παρακολουθήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε σε δηλώσεις του στον Alpha ότι η πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι το μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία

«Δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για να αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Σκοπός είναι αυτά τα εργαλεία να τα αξιοποιείς για να έχει η χώρα σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις, για να αποτρέπεις την ακυβερνησία ή τις αδύναμες κυβερνήσεις, κυρίως στους καιρούς που ζούμε. Το θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε μια διαρκή περίοδο ακυβερνησίας ή έλλειψης σταθερότητας. Δεν είναι το θέμα τι βολεύει τον πρωθυπουργό ή τη βολεύει την κυβέρνηση, αλλά τι βολεύει τη χώρα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ παρέπεμψε στην απάντηση που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στις παρακολουθήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι μπορεί ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος στη χώρα να επισκεφτεί την ΕΥΠ και να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει. «Αν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές και νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το κάνει», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία όπως ο ΕΦΚΑ ή η Πολεοδομία και δεν μπορεί να προσέλθει σε αυτή ο καθένας για να ενημερωθεί για ό,τι επιθυμεί. Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ