- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μπακογιάννη για Ερντογάν: «Καλύτερα να μην έρθει ούτε βράδυ, ούτε πρωί...»
Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου
Ντόρα Μπακογιάννη: Η απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε στην ΕΡΤ τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες απείλησε: «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».
«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος είναι να μην έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα γιατί η απάντηση που θα πάρει θα τον δυσκολέψει πάρα πολύ. Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά αμυντικά προετοιμασμένη και πάρα πολύ καλά θωρακισμένη διπλωματικά. Αυτό του δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια. Άρα, εγώ δεν πιστεύω ότι θα έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα. Γαβγίζει αυτή τη στιγμή», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι οι προκλητικές του δηλώσεις δεν είναι μόνο προεκλογικά τρικς και ότι η ρητορική του έχει αποδέκτες και τους Αμερικάνους «που προσπαθεί να φοβίσει με τέτοιες κουβέντες. Έχει αποδέκτες και την υπόλοιπη Δύση, διότι βρίσκεται ανάμεσα στις δύο βάρκες. Έχει τεράστια διπλωματικά προβλήματα που προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να λύσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή η ρητορική έχει ένα αποτέλεσμα σε ολόκληρο τον κρατικό ιστό αλλά και σε επίπεδο τουρκικής κοινωνίας. Αυτή η ρητορική θα μας δυσκολέψει την επόμενη των εκλογών γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουμε σε κάποιας μορφής διάλογο».
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα
Την απειλή που εκτόξευσε και μόλις πριν λίγες ημέρες, επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στα Βαλκάνια, προέβη σε δηλώσεις μη παραλείποντας για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στη χώρα μας και να εκτοξεύσει ακραίες απειλές.
Συγκεκριμένα είπε: «Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».
Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη στάση της χώρας του στα περιφερειακά ζητήματα ισορροπημένη κάτι που εκτιμάται από τα άλλα κράτη. «Η κύρια ατζέντα της επίσκεψής μου θα είναι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία διαρκεί εδώ και ένα χρόνο. Θα τονίσω την υποστήριξή μου για την κυριαρχία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», πρόσθεσε. «Η Σερβία είναι ένας σημαντικός εταίρος με τον οποίο συνεργαζόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Μετά τις επαφές μας στη Σερβία, θα μεταβούμε στο Ζάγκρεμπ. Θα ανταλλάξω απόψεις με τους Κροάτες ομολόγους μας σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ελπίζω ότι η βαλκανική μας περιοδεία θα είναι καθοριστική για το καλό».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.