Κοσμος

Κρεσέντο Ερντογάν: «Έλληνες, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη - Το τίμημα θα είναι βαρύ»

Νέα επίθεση στην Ελλάδα από τον Τούρκο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA / VYACHESLAV PROKOFYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεων συνέχεια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Η αναφορά στη Σμύρνη και σε «κατεχόμενα νησιά».

Νέα προκλητική επίθεση στην Ελλάδα έκανε σήμερα (3/9) ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST», ο Ερντογάν είπε: «Έλληνες, μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη». 

«Ω Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γύρνα πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποστήριξε πως «τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Όταν λένε Τρελοί Τούρκοι, ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». 

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν κατά την επίσκεψη του στο φεστιβάλ τεχνολογίας «TEKNOFEST» που λαμβάνει χώρα στην Αμισό, όπου παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του τουρκικής κατασκευής μη επανδρομένου μαχητικού αεροσκάφους «Kizilelma» (Κόκκινη Μηλιά). Η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Baykar, που κατασκευάζει και τα τουρκικά drone (UAV), και ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του Ερντογάν, Μπαϊρακτάρ.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma

Ερντογάν: «Δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα»

Κατά της Ελλάδας μίλησε και την Παρασκευή (2/9) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη «αναδίπλωση» που έκανε το ΝΑΤΟ, με την ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Το ΝΑΤΟ έκανε ελιγμούς, όπως κάνει πάντα. Διέγραψε την αρχική ανάρτηση και δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί ξεχωριστή δύναμη μαζί με την Τουρκία. Αυτό είναι ήδη ένα θέμα για εμάς» είπε αρχικά ο Ερντογάν. Και συνέχισε: «Η δυσφορία της Ελλάδας δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ. Ένα ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία είναι αδιανόητο. Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ. Αν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, αν δεν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ανίσχυρο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ