Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα», είπε ο Ερντογάν

Προκλήσεων συνέχεια από τον Τούρκο πρόεδρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελληνοτουρκικά - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ».

Κατά της Ελλάδας μίλησε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την «αναδίπλωση» που έκανε το ΝΑΤΟ, με την ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Το ΝΑΤΟ έκανε ελιγμούς, όπως κάνει πάντα. Διέγραψε την αρχική ανάρτηση και δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί ξεχωριστή δύναμη μαζί με την Τουρκία. Αυτό είναι ήδη ένα θέμα για εμάς» είπε αρχικά ο Ερντογάν. Και συνέχισε: «Η δυσφορία της Ελλάδας δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ. Ένα ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία είναι αδιανόητο. Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ. Αν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, αν δεν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ανίσχυρο».

Υπενθυμίζεται πως με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCMD), που εδρεύει μόνιμα στη Σμύρνη, σχολίασε στις 31 Αυγούστου: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Λίγες ώρες μετά, και μετά την αντίδραση από την ελληνική πλευρά, το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη έκανε «κατέβασε» τη συγχαρητήρια ανάρτηση που έκανε προς την Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά - Μητσοτάκης: Απάντηση στις τουρκικές ακρότητες

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά ότι με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο απαντάμε στις όποιες ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας οι οποίες, δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι εμείς, καθ’ οποιοδήποτε τρόπο, θα αλλάξουμε την υπεύθυνη στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε.