Πολιτικη & Οικονομια

Ελλάκτωρ: Πρόταση να γίνει νέο μέλος στο ΔΣ ο Οδυσσέας Χριστοφόρου

Οι βασικοί σταθμοί στην καριέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οδυσσέας Χριστοφόρου
Οδυσσέας Χριστοφόρου © ΑΠΕ-ΜΠΕ/VALENTINA

Ελλάκτωρ: Ο Οδυσσέας Χριστόφορου, νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Ποιος είναι.

Την εκλογή του Οδυσσέα Χριστοφόρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζητεί η διοίκηση της εταιρείας με πρότασή της στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ομίλου.

Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου κατέχει μεταπτυχιακό (MSc) στις Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Ulster, του Μπέλφαστ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Arthur Andersen και μετέπειτα ανέλαβε Γενικός Διευθυντής στην Ernst & Young Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας στην Εμπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Από το 2008 έως το 2014 υπηρέτησε ως Εντεταλμένος Διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου ήταν κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για την εποπτεία και τον συντονισμό των διοικητικών μονάδων παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Ευρωσυστήματος, καθώς και για την επικοινωνία με διεθνείς θεσμούς.

Στον ΟΠΑΠ εργάζεται από το 2014, διατελώντας αρχικά Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας. Από 1 Ιουλίου 2019 κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι υπεύθυνος για τους τομείς Εταιρικής και Εμπορικής Επικοινωνίας, Ρυθμιστικών και Κανονιστικών Υποθέσεων, Εταιρικών Υποθέσεων, Σχέσεων με τα ΜΜΕ, Χορηγιών και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ