- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βουλή - Η απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Έκφραση χαμαιτυπείου ο "εκτσογλανισμός"»
Ο πρωθυπουργός τον είχε καλέσει να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο Βερναρδάκη
Αλέξης Τσίπρας: Απάντηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο πλαίσιο διοίκησης των ΑΕΙ. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και να προβεί σε μια πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα.
«Ο Πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εσπευσμένα κατά την πρώτη μέρα συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου για την Παιδεία και όχι κατά την ημέρα της ψήφισής του (σ.σ. όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την απουσία του), αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για απόπειρα σύνδεσης της επίθεσης στον Real Group, με τη πολιτική αντιπαράθεση για τα εκπαιδευτικά θέματα, με αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους.
«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο χθες ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται ν το σηκώσουμε, στον στόχο του διχασμού στον οποίο θέλει για όφελος του να παρασύρει και την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό για το σχόλιό του περί εκτσογλανισμό της κοινωνίας: «Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν σας ήταν αρκετή η συγγνώμη του κ. Βερναρδάκη είναι αλήθεια ένδειξη πολιτικού ήθους να έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να αντιπαραβάλλει ορολογία χαμαιτυπείου να αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή και τρομοκράτη; Είναι το απώτατο όριο τοξικότητας και του διχασμού».
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης να απομακρυνθεί από την ΚΟ της ΝΔ ή να παρατηθεί από τη θέση του ο υφυπουργός παιδείας Αγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ για τα όσα είχε πει νωρίτερα για την εξέγρση του Πολυτεχνείου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη ψήφισή του.
- Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - «Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ»
- Ποιος ήταν ο Έλληνας μεταφραστής που έχασε τη ζωή του στη Σάμο - Εκτός κίνδυνου οι δύο διασωθέντες
- Στο φως άγνωστη αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ πίσω από πίνακά του (βίντεο)
- Κόντρα Κούγια - ΣΥΡΙΖΑ για Ποινικό Κώδικα και Λιγνάδη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.