Πολιτικη & Οικονομια

Εντός του Ιουλίου το «ψηφιακό δωμάτιο» επικοινωνίας του ΕΦΚΑ με συνταξιούχους

Τι προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΦΚΑ
Έρχεται το «ψηφιακό δωμάτιο» για άμεση επικοινωνία ΕΦΚΑ και συνταξιούχων εντός Ιουλίου (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Ψηφιακό δωμάτιο» επικοινωνίας του ΕΦΚΑ με συνταξιούχους εντός του Ιουλίου προανήγγειλε ο Χατζηδάκης.

Την ηλεκτρονική επικοινωνία, μέσω ενός «ψηφιακού δωματίου», μεταξύ του ΕΦΚΑ και των εν δυνάμει συνταξιούχων, προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης, πρόγραμμα το οποίο θα είναι έτοιμο εντός του Ιουλίου.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ότι σε αυτό το «ψηφιακό δωμάτιο» θα επιλύονται μεταξύ των εμπλεκομένων όλα τα θέματα που υπάρχουν για την έκδοση των συντάξεων, ενώ θα μπορούν να κατατίθενται και πρόσθετα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά.

Χατζηδάκης: Όλα έτοιμα για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι από την επόμενη Παρασκευή ξεκινάει η ψηφιακή κάρτα εργασίας για εργαζομένους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Τόνισε ότι «συνδυαστικά, η κάρτα εργασίας και η Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας είναι οι καλύτερες εγγυήσεις για την αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας, που αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα».

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι εντός των ημερών θα γίνει έκτακτη πίστωση των ποσών που περικόπηκαν από τους συνταξιούχους του ΟΤΕ, από λάθος που - σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ - υπήρξε στα αρχεία πληρωμών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ