Πολιτικη & Οικονομια

Πόθεν έσχες: Δραστήριος για άλλη μια χρονιά στο real estate o Δημήτρης Παπαδημούλης

Τα 32 ακίνητα και σχεδόν το εκατομμύριο σε τραπεζικούς λογαριασμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Παπαδημούλης
Δημήτρης Παπαδημούλης © Eurokinissi

Ιδιαίτερα «δραστήριος» στο real estate εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης με τα όσα δήλωσε στο πόθεν έσχες του να προκαλούν εντύπωση.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η δήλωση πόθεν έσχες του 2021 του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τα εισοδήματα, οι καταθέσεις αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν ο ίδιος και η σύζυγός του προκάλεσαν εντύπωση με τον ίδιο για ακόμα μία χρονιά να εμφανίζεται «δραστήριος» στο real estate. 

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αγοραπωλησία πέντε ακινήτων το 2020. Αναλυτικά, ο κ Παπαδημούλης δηλώνει ότι αγόρασε διαμέρισμα 5ου ορόφου 52 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας πληρώνοντας 48.900 ευρώ. Επίσης για δύο ακίνητα, 101 τ.μ. και 55 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας δηλώνει «απόκτηση και εκποίηση / διαγραφή στην τρέχουσα χρήση).

[[{"fid":"979377","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που αγόρασε πληρώνοντας συνολικά 119 χιλ ευρώ και στην συνέχεια πώλησε εισπράττοντας περίπου 102 χιλ ευρώ. Για τα συγκεκριμένα δύο ακίνητα δηλώνει έσοδα από ενοίκια σε ΜΚΟ περίπου 33 χιλ ευρώ τα οποία όπως δηλώνει δόθηκαν ως χορηγίες για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συνολικά το ζεύγος Παπαδημούλη δηλώνει ιδιοκτησία σε 32 ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο ευρωβουλευτής εμφανίζει χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που αποτιμάται σε πάνω από 550 χιλ ευρώ ενώ το ζεύγος διατηρεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 985 χιλ ευρω.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ