- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιγμα Τσακαλώτου στον Βαρουφάκη: Μπορεί να ξανακυβέρνησουμε
Τι είπε για την απλή αναλογική
Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ανοικτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη τον άλλοτε προκάτοχο του στο Υπουργείο Οικονομικών και νυν επικεφαλής του Μέρα25.
«Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική. Η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλιστα υπενθύμισε ότι «γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση, που θα δώσει αυτή την ελπίδα».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτηθείς για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει όσα μπορούμε. Δηλαδή, θεωρώ ότι υπάρχει μια μεγάλη φθορά της κυβέρνησης και ακόμα δεν έχουμε εισπράξει όσα θα ήθελα, με θετική ψήφο. Νομίζω ότι αυτό είναι το πεδίο που με καινούρια δομή, με καινούρια οργάνωση μπορούμε να μετατρέψουμε μια ελπίδα σε θετική ψήφο».
Απαντώντας στο εάν θα καταργηθεί η Ομπρέλα -όπως είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του-, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε: «Η Ομπρέλα είναι παράδειγμα ιδεολογικού ρεύματος. Με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος που δεν πέρασαν. Οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν πολλές πλευρές. Είχαν πώς θα είναι το κόμμα, όπου εκεί κρατάμε τις αντιρρήσεις μας και ελπίζουμε ότι θα δουλέψει όμως το σχέδιο. Τα πρώτα σήματα είναι θετικά. Θα δούμε αν θα λειτουργεί και όσο δημοκρατικά και όσο συλλογικά και με όση λογοδοσία θέλουμε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και ένα πρόγραμμα, μια πολιτική απόφαση, μια στρατηγική. Η Ομπρέλα σε πολλά από αυτά είναι με την πλειοψηφία».
Ερωτηθείς, τέλος, για το αν υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ με την αστική ταυτότητα, αν θεωρείται μειονέκτημα να είναι κανείς αστός, δεδομένων των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στην αστική αυτοπεποίθηση, απάντησε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι κανείς αστός, στην αστική του προέλευση. Υπάρχουν προβλήματα σε δύο πτυχές. Η μία είναι να έχεις αστική προέλευση και να κοροϊδεύεις τον κόσμο ότι είσαι με τον λαό και να λες, π.χ., ότι εγώ έχω πιτσαρία, γιατί είναι υποκρισία. Η δεύτερη είναι να έχεις αστική καταγωγή και να υποστηρίζεις τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Σε αυτά τα δύο, προφανώς, υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορικό υψηλό για το διαθέσιμο εισόδημα το 2025, με ώθηση από την αύξηση μισθών και τη μείωση της ανεργίας, συμπαρασύροντας ανοδικά και την κατανάλωση.
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.