Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Έρχονται πάνω από 8.500 προσλήψεις για το νέο σχολικό έτος

Πόσοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για την επέκταση του ολοήμερου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νίκη Κεραμέως: Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, την ένταση στο ΑΠΘ και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε περισσότερες από 8.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, όπως προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα βρει 5.000 σχολεία στην Ελλάδα να λειτουργούν μέχρι τις 17:30 επεκτείνοντας το ωράριο του ολοήμερου

Μάλιστα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την επέκταση του ολοήμερου, υπολογίζεται ότι θα γίνουν 3.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών. «Υπολογίζεται ότι την τελευταία τριετία έχουμε προχωρήσει σε 25.000 μόνιμους διορισμούς στα σχολεία μας», είπε στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως. 

Κεραμέως για ΑΠΘ: Αντιδρούν γιατί βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα. Κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Σε ό,τι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν. Δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας». 

Ν. Κεραμέως: Προχωράμε σε 8.500 νέους διορισμούς – Τι λέει για το νέο ολοήμερο και την αξιολόγηση

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ