Διπλωματικές πηγές για τις τουρκικές προκλήσεις: Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο
Άμεση απάντηση της Αθήνας
Απάντηση της Ελλάδας στις αναφορές της Άγκυρας για τα περί απειλών της κυριαρχίας της Τουρκίας. Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις νέες τουρκικές προκλήσεις και συγκεκριμένα στην πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της οποίας επιτέθηκε στη Γερμανία για τις δηλώσεις στήριξης στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, «οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».
Οργή στην Τουρκία για Γερμανία που στηρίζει Ελλάδα: «Πέφτετε στην παγίδα»
Νωρίτερα η Τουρκία επιτέθηκε στη Γερμανία και κατηγόρησε την Αθήνα ότι επιδίδεται σε παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου και απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων İhlas, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτ, αναφέρθηκε στην κίνηση της Γερμανίας να υποστηρίξει την Ελλάδα.
«Καταδικάζουμε σθεναρά και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις της Καγκελαρίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατά της χώρας μας. Είναι απαράδεκτο να πέσει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία συκοφαντίας της χώρας μας» δήλωσε.
Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου μας από την Ελλάδα, η οποία αγνοεί τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας στον εθνικό και διεθνή εναέριο χώρο».
«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Αυτό είναι παράνομο. Θα ήταν τουλάχιστον ανακριβές να χαρακτηριστούν πτήσεις εντός 6-10 μιλίων από τον διεθνή εναέριο χώρο ως παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου. Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά της, είναι η Ελλάδα.
» Σε αντίθεση με τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάννης του 1923 και του Παρισιού του 1947, στρατικοποιεί τα νησιά κοντά στη χώρα μας. Επιπλέον, διατηρεί την παράνομη και άδικη στάση της ότι μπορεί μονομερώς να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, σε αντίθεση με τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας» ισχυρίστηκε ακόμη εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Και κατέληξε: «Η Τουρκία δεν έχει μάτια στη γη κανενός. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένουν ότι θα ανεχτούμε την απειλή για την ασφάλεια του λαού μας, παραβιάζοντας τις πολύ σαφείς διατάξεις των διεθνών συμφωνιών για την αποστρατικοποίηση από την πλευρά της Ελλάδας. Αναμένουμε από τη Γερμανία να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, αντί να κάνει μεροληπτικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.