Κύκλοι Υπουργείου Άμυνας: Περιμένουμε «θερμό καλοκαίρι» με απειλές σε νησιά και Έβρο
«Με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση»
Κύκλοι του Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν πως το καλοκαίρι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει υβριδικού τύπου απειλές από την Τουρκία.
Την ανησυχία τους για ενδεχόμενες υβριδικού τύπου απειλές μέσα στο καλοκαίρι, εξέφρασαν κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση, απ’ όπου και αν προέρχονται» τονίζουν πηγές του Υπουργείου Άμυνας σε συνομιλία τους με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Αυτές οι «υβριδικές απειλές», όπως αναφέρουν από το Υπουργείο Άμυνας, μπορεί να είναι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία ή ακόμη και δασικές φωτιές.
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα θέσουμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας
Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα της κλιμακούμενης εσχάτως τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου.
«Θα ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόσφατη έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις επιπτώσεις, που αυτή έχει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μία χώρα, που έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμη περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Θα ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόσφατη έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και με αποφασιστικότητα. pic.twitter.com/KvvKWy5ipL
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 30, 2022
Την ίδια ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας. Ένα από τα θέματα συζήτησης μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ ήταν η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας.
«Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου. Επίσης, ο ΥΠΕΞ Δένδιας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις του στα Δυτικά Βαλκάνια», σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Ο ΥΠΕΞ @NikosDendias & ΥΠΕΞ ΗΠΑ Α.Blinken συζήτησαν τηλεφωνικώς για τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή Κόλπου. Επίσης, ο ΥΠΕΞ Δένδιας ενημέρωσε ομόλογο για όξυνση τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο,όσο και επί του πεδίου, καθώς και για επισκέψεις του σε Δ.Βαλκάνια https://t.co/wGlHAOGiCv
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) May 30, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.