Κοσμος

Τούρκος αναλυτής: «Με τα Rafale και τις Belharra η Ελλάδα θα έχει υπεροχή στο Αιγαίο»

Ασκήσεις επί χάρτου στην τουρκική TV από δημοσιογράφους και απόστρατους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tourkia.png

Η Ελλάδα με τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra θα έχει την υπεροχή στο Αιγαίο, υποστηρίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ.

Με την Ελλάδα συνεχίζει και ασχολείται αποκλειστικά το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ με τα εξοπλιστικά της χώρας μας να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο. 

Μάλιστα, ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής, Αμπντουλάχ Αγάρ, κάνει λόγο για «υπεροχή» στην περιοχή του Αιγαίου από την χώρα μας εξαιτίας των Rafale και των φρεγατών Belharra.

Όπως είπε η Ελλάδα με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει θα έχει μεγάλη δύναμη τόσο στη θάλασσα όσο και στους αιθέρες.

«H Ελλάδα πήρε τα Rafale, ο Μητσοτάκης πήγε κατήγγειλε την Τουρκία για να μην δοθούν τα F-16 αλλά η Ελλάδα θα πάρει F-35, θα εξοπλίσουν τα Rafale με τους πυραύλους Meteor και με τα ραντάρ τους θα αποκτήσουν υπεροχή, αγοράζουν και τις φρεγάτες Belharra. Όλο το κόστος ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν και τα υποβρύχια Type 214. Με αυτά θα αποκτήσουν υπεροχή στο Αιγαίο και στους αιθέρες.»

«Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και άλλα νησιά είναι δικά μας»

Φυσικά, την ίδια ώρα συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις με πλήθος Τούρκων εκπροσώπων του στρατού να κάνουν λόγο για κατοχή νησιών όπως το Αγαθονήσι, η Ψέριμος μέχρι και οι Οινούσσες.

Ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ