- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φορολοταρία Απριλίου 2022: Δείτε εάν κερδίσατε τα 50.000 ευρώ
Οι λαχνοί και τα ποσά
Φορολοταρία Απριλίου 2022: Έγινε η κλήρωση - Πώς θα δείτε εάν κερδίσατε - Τι ισχύει για τα χρηματικά ποσά.
Η φορολοταρία Απριλίου 2022 ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/05) από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ. Μέσω της ιστοσελίδας aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης.
Οι τυχεροί της φορολοταρίας κερδίζουν χρηματικά έπαθλα από 1.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ.
Αναλυτικά τα ποσά που κερδίζουν οι τυχεροί:
- 500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ
- 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ
- 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ
- 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ
Τα εν λόγω χρηματικά ποσά είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Φορολοταρία Απριλίου 2022: Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ
Μέσω της ιστοσελίδας aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι μπορούν να μάθουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης.
Μετά την είσοδο σε αυτήν θα πρέπει να πατήσουν «κλικ» στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.
Σημειώνεται, ότι οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr.
Φορολοταρία Απριλίου 2022: Τι γίνεται αν δεν έχετε δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό
Αν για κάποιο λόγο ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του Taxisnet.
Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.
Αν πάλι, για οποιοδήποτε λόγο ένα χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κανέναν από τους δικαιούχους συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών, το μη καταβαλλόμενο ποσό παραμένει ως αδιάθετο στο λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο – Συγκέντρωση Εισπράξεων – Πληρωμών».
Ο νόμος καλύπτει ακόμη και αυτούς που δεν θέλουν να συμμετέχουν στις κληρώσεις γιατί φοβούνται για παράδειγμα τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτοί μπορούν να αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν σε συγκεκριμένη κλήρωση εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ. Σε περίπτωση αποποίησης του επάθλου, αυτό διατίθεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στις κληρώσεις έχουν δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης στη συλλογή των προσωπικών στοιχείων τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.