Πολιτικη & Οικονομια

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την αποπληρωμή

Πότε θα πληρωθεί η πρώτη από τις 96 δόσεις

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την αποπληρωμή – Πότε θα πληρωθεί η πρώτη από τις 96 δόσεις
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα παράταση για την αποπληρωμή © Pixabay

Νέα παράταση θα λάβουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να εξοφλήσουν το ποσό από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Νέα παράταση για την αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το κρατικό δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί στα τέλη Ιουλίου εφάπαξ (αντί Μαΐου), είτε σε 96 δόσεις.

Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν και σχετικές υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως μετά η ανάρτηση των ποσών που πρέπει να επιστρέψουν οι 605.586 μοναδικοί δικαιούχοι που έλαβαν από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής 8,3 δισ. ευρώ. Το ποσό που θα βεβαιωθεί υπολογίζεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό είσπραξης περιορίζεται στα 2,3 δισ. ευρώ.

Τι πρέπει να ξέρουν όσοι έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή:

1. Το ποσό της ενίσχυσης δεν επιβαρύνεται με επιτόκιο.

2. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης θα εμφανιστεί με τις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».

3. Μετά την 29η Ιουλίου το επιστρεπτέο ποσό της ενίσχυσης είναι πληρωτέο σε 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις, εκάστης εξ αυτών καταβλητέας την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

4. Εναλλακτικά, παρέχεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης μέχρι επίσης την 29η Ιουλίου, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ