Πολιτικη & Οικονομια

Podcast The CSR experts - WinWin | Κωνσταντίνος Κίντζιος (ReGeneration)

The CSR experts: Η Ισμήνη Δροσοφορίδη και η Νατάσα Λιαπάκη της WinWin αποκωδικοποιούν την εταιρική κοινωνική ευθύνη του σήμερα. Μαζί τους o Κωνσταντίνος Κίντζιος, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του ReGeneration (Επ.2)

Η Ισμήνη Δροσοφορίδη και η Νατάσα Λιαπάκη της WinWin συζητούν με ειδικούς της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής προσφοράς όλα τα μυστικά του σύγχρονου CSR.

Γιατί το να είσαι ενημερωμένος καταναλωτής έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ; Μπορούν οι επιχειρήσεις να παίρνουν θέση στα τρέχοντα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα; Μπορεί το CSR των εταιρειών να έχει πραγματικό impact; Πώς θα κάνουν οι κοινωνικοί φορείς πιο δυνατό το μήνυμά τους; Με ποιους τρόπους ο διάλογος των επιχειρήσεων με τους καταναλωτές μπορεί να γινει πιο ουσιαστικός και ωφέλιμος;

Αυτά και άλλα πολλά συζητάει η ομάδα της WinWin με insiders της κοινωνικής προσφοράς και της επιχειρηματικότητας. 

The CSR experts - WinWin | Κωνσταντίνος Κίντζιος, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του ReGeneration

ReGeneration. Ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που απαντά σε τρεις στόχους βιώσιμης ανάπτυξης: Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων στην αγορά εργασίας, λιγότερες ανισότητες. Αξίες αυτονόητες, αλλά όχι δεδομένες σε μια εποχή με μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του ReGeneration Κωνσταντίνος Κίντζιος μιλά στην ομάδα της WinWin για το πρόγραμμα που έχει βοηθήσει να μπουν στην αγορά εργασίας περίπου 3.000 νέες και νέοι. Μοιράζεται μαζί μας το πώς ωφελείται μια επιχείρηση επενδύοντας στους νέους και ενισχύοντας το κοινωνικό της προφίλ. Αναφέρει επίσης πώς η δράση του ReGeneration δημιουργεί ολοκληρωμένους επαγγελματίες αλλά και απαιτητικούς πολίτες, που κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέσα από την προσωπική τους δράση και τις εργασιακές τους επιλογές.

Κωνσταντίνος Κίντζιος, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του ReGeneration
Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος


 

Ποια είναι η Win Win

Η WinWin βοηθά τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν το κοινωνικό τους προφίλ προτείνοντας στρατηγική και ενέργειες CSR που αναβαθμίζουν την εταιρική  επικοινωνία τούς ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, βάσει των 17 βιώσιμων στόχων του ΟΗΕ.

Ισμήνη Δροσοφορίδη, Co - founder
Ψυχολόγος με εργασιακή εμπειρία στο marketing,είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, όπως το Ίδρυμα Μποδοσάκη, και οι Global Shapers απο το 2015. Η Ισμήνη είναι ένας visionary doer και πιστεύει ακράδαντα πως η κοινωνική επιχειρηματικότητα  μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ εταιρικής επικοινωνίας και κοινωνικών αναγκών.

Ισμήνη Δροσοφορίδη
Ισμήνη Δροσοφορίδη


Νατάσα Λιαπάκη, Co - founder
Δημοσιογράφος με επιχειρηματικές ανησυχίες και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ηθικό επιχειρείν ή αλλιώς τη φιλοσοφία "doing well by doing good". H Νατάσα έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή, τη δημιουργία περιεχομένου, τη στρατηγική επικοινωνίας και τη διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα.

Νατάσα Λιαπάκη
Νατάσα Λιαπάκη

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ