Πολιτικη & Οικονομια

Κωνσταντίνα Αδάμου: Έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ & παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής

Η Κωνσταντίνα Αδάμου είχε συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ανεξάρτητη βουλευτής, Κωνσταντίνα Αδάμου, στο βήμα της Βουλής
Κωνσταντίνα Αδάμου © EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κωνσταντίνα Αδάμου: Μέλος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ - Παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής και δεν εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου έγινε και επίσημα μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, παραμένει ανεξάρτητη στη Βουλή και δεν εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επισημοποίηση της συμπόρευσής της με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έγινε κατά τη συνάντησή της, το μεσημέρι της Τετάρτης (11/5), με τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη. Η Κωνσταντίνα Αδάμου πήρε μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς και στην ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής για την εκλογή νομαρχιακών επιτροπών και αντιπροσώπων για το συνέδριο.

Η ανεξάρτητη βουλευτής, Κωνσταντίνα Αδάμου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη
Κωνσταντίνα Αδάμου - Νίκος Ανδρουλάκης

Η Κωνσταντίνα Αδάμου ως εγγεγραμμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα μετέχει στις κομματικές και πολιτικές δραστηριότητες του Κινήματος αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητη βουλευτής.

 

 

Η βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνα Αδάμου, είχε εκλεγεί με το ΜέΡΑ25 και δήλωσε ανεξάρτητη πέρσι το καλοκαίρι.

 

Κωνσταντίνα Αδάμου: Τι είχε καταγγείλει ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίηση από το ΜέΡΑ25

Η Κωνσταντίνα Αδάμου τον Ιούλιο του 2021 είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της από το ΜέΡΑ25, καταγγέλλοντας την ηγεσία του κόμματος για bullying. 

«Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία και την ισότητα και την υπεράσπιση των αδυνάμων αλλα κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κωνσταντίνας Αδάμου

«Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25, διότι θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου και προς τον εαυτό μου, την τήρηση των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οπως είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισηγορία, η ισονομία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο.

Όταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν… ομως 2 χρονια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών που λάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα, όσο και προς αλλους συνοδοιπορους μου. Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρεμποδίζεται με ποικίλλους τρόπους η συμμετοχή μου στο κοινοβουλευτικό έργο, για το οποίο έδωσα όρκο στον ελληνικό λαό να επιτελώ με όλες μου τις δυνάμεις. Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό, και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Δυστυχώς, οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου. Θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε όλες και σε όλους ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα όλων των συμπολιτών μου. Ως ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής θα μπορώ να σας εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με λιγότερα εμπόδια».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ