- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκρέκας για ρεύμα: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν άλλο την Ευρώπη
Ποια μέτρα εξετάζονται
Ο υπουργός Ενέργειας επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ την Τετάρτη, ο Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συμμετείχε στις αρχές της εβδομάδας στη Σύνοδο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, παραδέχτηκε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.
Ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές. Σε άλλη συνέντευξη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι η φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών των παρόχων θα γίνει μέσα στον Μάιο.
Τιμές ηλεκτρικού ρεύματος: Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Την ίδια ώρα το σχέδιο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος προετοιμάζει η κυβέρνηση σε καθημερινές συσκέψεις όπως αυτή που έγινε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου, είναι η παρέμβαση του κράτους στην μείωση των λογαριασμών ρεύματος, η οποία θα είναι οριζόντια, για όλους δηλαδή τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προωθείται η επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος από τον Ιούνιο, με το κράτος να επιδοτεί πλήρως ή μέρος του κόστους αγοράς φυσικού αερίου των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μπει ψαλίδι στους υπέρογκους λογαριασμούς.
Το εθνικό σχέδιο αναμένεται, σε πρώτη φάση να έχει εξάμηνο ορίζοντα, δηλαδή ως τον Δεκέμβρη του 2022, και εφόσον χρειαστεί να επεκταθεί τον Μάρτιο του 2023. Το κόστος υπολογίζεται στα 4 δις και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.