Πολιτικη & Οικονομια

Deutsche Bank: Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ η οποία θα είναι «αρχικά ήπια»

Την ώρα που ο πληθωρισμός επιμένει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Deutsche Bank: «Έρχεται μεγάλη ύφεση»
Αμερικανική σημαία © EPA Pool

H Deutsche Bank ήταν η πρώτη επενδυτική τράπεζα που προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση.

H Deutsche Bank ήταν η πρώτη τράπεζα που προειδοποιεί ότι η αμερικανική οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση, προβλέποντας αρχικά ότι αυτή θα είναι «ήπια». 

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τη Deutsche Bank, είναι ότι ο πληθωρισμός μπορεί να πλησιάζει στην κορύφωσή του, όμως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να επιστρέψει στον στόχο της Fed για 2%. Και αυτό σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια τόσο επιθετικά, ώστε θα πλήξει την οικονομία.

«Θεωρούμε πολύ απίθανο η Fed να πατήσει το φρένο μόνο μαλακά και μια βαθιά ύφεση ίσως χρειάζεται για να τεθεί ο πληθωρισμός υπό έλεγχο», σημειώνει η Deutsche Bank. 

Η Deutsche Bank είπε επίσης ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας πίσω από την πιο αρνητική άποψή της είναι η πιθανότητα ο πληθωρισμός να παραμείνει «επίμονα αυξημένος για περισσότερο από ό,τι αναμενόταν γενικά».

Οι αναλυτές της τράπεζας υπογραμμίζουν ότι αρκετές εξελίξεις θα συμβάλουν σε υψηλότερο πληθωρισμό, όπως: η αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης, η κλιματική αλλαγή, περαιτέρω διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα και οι επερχόμενες αυξήσεις στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό που θα στηρίξουν πραγματικό πληθωρισμό.

Πάντως, η Deutsche Bank περιμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα βρίσκεται σε ανάκαμψη έως τα μέσα του 2024. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ