N. Aνδρουλάκης: Αναθεωρητισμός και απουσία κράτους δικαίου χαρακτηριστικά της Τουρκίας
Δήλωση ύστερα από την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά
Με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρεται στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης.
Στην Τουρκία με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και την ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβαλά αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη
«Μία ημέρα πριν από την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουρουγουάη, όταν η αυτοκινητοπομπή του πέρασε μπροστά από Αρμένιους διαδηλωτές, από το παράθυρο και για να τους προκαλέσει, έκανε με το χέρι του το σήμα της εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» που σε χώρες όπως η Γαλλία έχουν απαγορευθεί, λόγω των βίαιων επιθέσεων που έχουν διαπράξει.
Εχθές, δυο μόλις μέρες μετά, τουρκικό Δικαστήριο καταδίκασε τον ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία Οσμάν Καβαλά, σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς το δικαίωμα πρόωρης αποφυλάκισης με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ο Οσμάν Καβαλά, βρίσκεται προφυλακισμένος από το 2017. Το 2020 είχε αθωωθεί για την υποκίνηση των διαδηλώσεων στο Πάρκο Γκεζί, όμως κατηγορήθηκε εκ νέου από τις τουρκικές αρχές ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, με αποτέλεσμα να μη φύγει ποτέ από τη φυλακή.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει ήδη δυο φορές την Τουρκία για την πολυετή προφυλάκισή του χωρίς δίκη. Το 2021 μάλιστα, δέκα Πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών, είχαν ζητήσει με κοινή τους επιστολή την αποφυλάκισή του, με τον Πρόεδρο Ερντογάν να απειλεί να τους απελάσει.
Τα δύο αυτά πολύ πρόσφατα γεγονότα υπογραμμίζουν ότι παρά τους όποιους τακτικισμούς, η απουσία κάθε έννοιας κράτους δικαίου, ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ο περιορισμός των ελευθεριών, ο αμετανόητος αναθεωρητισμός, και η επιθυμία επιστροφής σε ένα δήθεν «αυτοκρατορικό» παρελθόν, παραμένουν κύρια στοιχεία της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης.
Υπάρχουν όμως χώρες που ακόμα και τώρα, στο βωμό οικονομικών συμφερόντων συνεχίζουν να κάνουν ότι δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Δυστυχώς όπως αποδεικνύουν και τα τραγικά γεγονότα στην καρδιά της Ευρώπης, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με καταστροφικά αποτελέσματα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.