- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κατηφόρη
Απεβίωσε στις 13 Απριλίου. Οι Ιωάννης Κουκιάδης, Πέτρος Ευθυμίου, Άννα Καραμάνου, Μένη Μαλλιώρη, Μανώλης Μαστοράκης, Αλέξανδρος Μπαλτάς, Γιάννης Σουλαδάκης, Μυρσίνη Ζορμπά γράφουν γι' αυτόν
Γιώργος Κατηφόρης (1935-2022): Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 1999-2004 γράφουν για την πορεία του.
Σε όσα σημαντικά έχουν λεχθεί για την προσωπικότητα του Γιώργου Κατηφόρη και την προσφορά, πολλές φορές αφανή αλλά πάντοτε ουσιαστική, στο πολιτικά πράγματα στη χώρα μας, θα ήταν παράλειψη αν δεν γινόταν αναφορά στην πολύτιμη συμβολή του στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, ως Ευρωβουλευτή για δύο θητείες (1994-2004). Το έργο του στην Ευρωβουλή αποτελεί μια υπόμνηση για τον Ελληνικό λαό και τους υπεύθυνους της πολιτικής ζωής στη χώρα μας για τη μείζονα σημασία που έχει για κάθε κράτος μέλος η αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (εφεξής ΕΚ), από τη στιγμή που πλέον τα σημαντικότερα Εθνικά νομοθετήματα έχουν άμεσα ή έμμεσα πρωτογενή Ενωσιακή προέλευση.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, 1999-2004, που συνυπήρξαμε στο ΕΚ, υπήρξε επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδος, Πρόεδρος ομάδας εργασίας της Σοσιαλιστικής Ομάδας για τη Γεωργία, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Forum για τα χρηματοπιστωτικά. Ακόμα αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων, της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, και της Επιτροπής Αλιείας, καθώς και μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο ότι η θητεία του στην Επιτροπή για τις σχέσεις με την Τουρκία συνέπεσε με την κατεξοχήν περίοδο εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδος-Τουρκίας που ολοκληρώθηκε με την αποδοχή της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, η οποία αποτελεί και τη σημαντικότερη επιτυχία της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το Κυπριακό ζήτημα.
Η βαθιά γνώση του των διεργασιών στο ΕΚ και του τρόπου σχηματισμού των αποφάσεων του ενέπνευσε το σεβασμό από όλους τους συναδέλφους στο ΕΚ. Μπορεί να μην καταγράφεται η συμβολή του κάθε Ευρωβουλευτή στις αποφάσεις του ΕΚ, αλλά όσοι γνώρισαν από κοντά την όλη δραστηριότητά του Γ. Κατηφόρη, και τη θερμή υποστήριξή του στην προώθηση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, θα αναγνωρίσουν σίγουρα την πίστη του για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς και τη συμβολή του για την προώθηση των Ελληνικών θέσεων.
Η όλη κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Γ. Κατηφόρη στο ΕΚ αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη για τις μεγάλες ευθύνες της Ελληνικής Αντιπροσωπείας σε αυτό.
Ιωάννης Κουκιάδης
Πέτρος Ευθυμίου
Άννα Καραμάνου
Μένη Μαλλιώρη
Μανώλης Μαστοράκης
Αλέξανδρος ΜπαλτάςΓιάννης Σουλαδάκης
Μυρσίνη Ζορμπά
Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 1999-2004
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διάρκεια του προγράμματος και η μοριοδότηση
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.