Πολιτικη & Οικονομια

Κώστας Σκρέκας: Θα επιδοτούμε τους λογαριασμούς για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση

«Αναμένουμε τη σύνοδο κορυφής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Σκρέκας: «Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση»
Λογαριασμός ρεύματος © Εurokinissi

Στις ανατιμήσεις αλλά και στην ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση.

«Δεν περιμένουμε την Σύνοδο Κορυφής για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουμε απευθείας επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Τον μήνα Απρίλιο, η επιδότηση είναι στο 65% έκπτωση για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, για τους υπόλοιπους καταναλωτές που έχουν καταναλώσεις μέχε=ρι 300 κιλοβατώρες το μήνα, η έκπτωση είναι από 55 έως 60%. Παρόλο που έχουμε περάσει σε μεγάλες επιδοτήσεις, θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση», τόνισε ο Υπουργός. 

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει μία πρόταση 6 σημείων στην ευρωπαϊκή επιτροπή των πολιτικών αρχηγών, έτσι ώστε μέσα από κάποιες παρεμβάσεις να μειώσουμε την τιμή του φυσικού αερίου, στην οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται αυτή η άυξηση και του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεύτερον, έχουμε κατάθέσει μία πρόταση στην ΕΕ, που εκεί περιγράφουμε ένα μηχανισμό αποσύνδεσης της τιμής φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και ουσιαστικά στον ορισμό μίας συγκεκριμένης τιμής χαμηλής στην χονδρεμπορική αγορά, με αποτέλεσμα την οριζόντια μείωση», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ