Μεταβίβαση οχημάτων: Πώς θα υπολογίσετε ηλεκτρονικά τα τέλη
Η διαδικασία για την πληρωμή τους
Μεταβίβαση οχημάτων: Ηλεκτρονικά ο υπολογισμός και η πληρωμή των τελών. Αναλυτικά η διαδικασία.
Ευκολότερος γίνεται από σήμερα, Τρίτη 12 Απριλίου, ο υπολογισμός και η πληρωμή των τελών για τη μεταβίβαση οχήματος.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την υπηρεσία «Υπολογισμός τελών για μεταβίβαση επιβατικού ή δίκυκλου», την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν είτε στο gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας, στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr/public/ipologismos-telon-metavivasis.
Πώς θα υπολογίσετε τα τέλη μεταβίβασης οχήματος
Με τη νέα υπηρεσία οι πολίτες μπορούν πλέον να υπολογίζουν τα τέλη (άδειας και μεταβίβασης) που απαιτούνται για τη μεταβίβαση οχήματος. Επιπλέον, μπορούν να εντοπίσουν σε ένα και μόνο σημείο συγκεντρωμένους τους περίπου 80 τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας στους οποίους πληρώνονται τα τέλη, ανάλογα με την υπηρεσία μεταφορών της επιλογής τους, ώστε να ολοκληρώσουν τη μεταβίβαση του οχήματος.
Η διαδικασία για τον υπολογισμό των τελών μεταβίβασης άδειας κυκλοφορίας και μεταβίβασης οχήματος είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά ο πολίτης καλείται να συμπληρώσει τα ακόλουθα στοιχεία:
- ΑΦΜ ιδιοκτήτη
- αριθμό κυκλοφορίας του υπό μεταβίβαση οχήματος
- ποσοστό κυριότητας που θα μεταβιβαστεί
- έκδοση παραστατικού
- υπηρεσία που θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση
Στη συνέχεια, τα τέλη άδειας και μεταβίβασης υπολογίζονται αυτόματα και, μαζί με το ποσό, στην οθόνη εμφανίζονται και τα IBAN των τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους μπορεί να γίνει την κατάθεση. Σημειώνεται ότι, για κάθε περιφέρεια που θα εντάσσεται στο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών της ΔΙΑΣ με κωδικούς RF (αντί των IBAN), θα εμφανίζεται ο κωδικός RF, ώστε η πληρωμή να μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε τράπεζα με φυσική παρουσία ή ηλεκτρονικά.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού των τελών άδειας κυκλοφορίας και μεταβίβασης οχήματος, διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες, καθώς πλέον δεν απαιτείται η διπλή μετάβαση του ενδιαφερόμενου σε ΚΕΠ ή στην περιφέρεια και την τράπεζα για τον υπολογισμό και την πληρωμή των τελών αντίστοιχα, προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης οχήματος.
Σύντομα η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος
Η πλατφόρμα αποτελεί το πρώτο βήμα για την ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρώνεται αμιγώς ψηφιακά, χωρίς να προσκομίζεται κανένα δικαιολογητικό (χειρόγραφη αίτηση, Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ, βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας κλπ).
Πρόκειται για την υλοποίηση ενός ακόμα έργου από την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών και Υποδομών, με βάση τις κατευθύνσεις των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Λεωνίδα Χριστόπουλου, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.