Πολιτικη & Οικονομια

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα myCAR - Η διαδικασία αναλυτικά

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες που προχωρούν σε άρση ακινησίας του οχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα μέσα από την πλατφόρμα myCAR που άνοιξε
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα μέσα από την πλατφόρμα myCAR που άνοιξε © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα μπορούν να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ. Η διαδικασία.

Σε πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προβαίνουν οι ιδιοκτήτες που έχουν προβεί σε άρση ακινησίας του οχήματός τους, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα myCAR.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το Πάσχα 2022, εκτιμάται ότι ο αριθμός των ιδιοκτητών που έχουν προβεί σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους φθάνει τις 130.000.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας γίνεται μόνο για τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα. Επίσης, δεν προβλέπεται «πέναλτι» για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν να κινήσουν το όχημά τους.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Η διαδικασία μέσα από την υπηρεσία myCar της ΑΑΔΕ

Για όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά τη δήλωση ακινησίας, οι δηλώσεις της άρσης ακινησίας και η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανά μήνα γίνεται μέσω της υπηρεσίας myCar της ΑΑΔΕ.

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπαίνουν στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια επιλέγουν το όχημα που βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία και προχωρούν σε πληρωμή του ποσού που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν.

Ακολουθεί online έλεγχος εάν το όχημα που βγαίνει από την ακινησία, είναι ασφαλισμένο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την υποβολή του αιτήματος για άρση ακινησίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου τέθηκε σε λειτουργία η νέα υπηρεσία Open Car, μέσα από την οποία οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ