Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης επικεφαλής του Ινστιτούτου In Social

Με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χριστοδουλάκης
Νίκος Χριστοδουλάκης © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει επικεφαλής του Ινστιτούτου In Social με απόφαση Ανδρουλάκη.

Επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Σοσιαλδημοκρατία, In Social, τίθεται ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το In Social είναι μη κερδοσκοπικό κέντρο επιστημονικής έρευνας, που έχει ως αποστολή την προώθηση της προοδευτικής πολιτικής σκέψης. Οι στόχοι και η δράση του εδράζονται στις αρχές και τα προτάγματα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Είναι ένα think tank (μια «δεξαμενή σκέψης») που επικεντρώνεται στις προκλήσεις και τα ζητούμενα για τον άνθρωπο και την κοινωνία του 21ου αιώνα.

Σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων συμβάλει στην ανάδειξη, τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό όλων των απαιτούμενων λύσεων και παρεμβάσεων, που προσαρμόζουν την πολιτική στρατηγική στα σύγχρονα δεδομένα, με ορίζοντα τις ανάγκες και τις εξελίξεις των επόμενων δεκαετιών.

Το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία συμμετέχει σε διευρυμένα συνεργατικά σχήματα και διεθνή προγράμματα για την ευρύτερη απήχηση κι αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του έργου του.

Νίκος Χριστοδουλάκης
Νίκος Χριστοδουλάκης © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ποιος είναι ο Νίκος Χριστοδουλάκης

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, επισκέπτης-Καθηγητής στο LSE (2018-2019) και μέλος του Ερευνητικού Συμβουλίου στο Hellenic Observatory.

Την περίοδο 1993-2004 διατέλεσε Γεν. Γραμματέας Έρευνας, Υφυπουργός Οικονομικών, Υπουργός Ανάπτυξης και Υπουργός Οικονομικών. Επί ελληνικής προεδρίας την περίοδο 2002-2003 ήταν Πρόεδρος του Eurogroup και του Ecofin. Το 2015 ορίστηκε υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομίας, Μεταφορών & Ναυτιλίας.

Στο εξωτερικό έχουν πρόσφατα εκδοθεί τα εξής βιβλία του:

  • How Crises Shaped Economic Ideas and Policies, (Springer, 2014),
  • Greek Endgame (Rowman & Littlewoods, 2015),
  • An Economic Analysis of Conflicts (Springer, 2016).

Αναμένεται η έκδοση της μελέτης The Treaty of Maastricht: The Fortress That Wasn’t, από τον οίκο Palgrave MacMillan (2022).

Ο κ. Χριστοδουλάκης σε κείμενο του στην ATHENS VOICE είχε αναφερθεί στην ανάγκη «επανίδρυσης» της σοσιαλδημοκρατίας.

«Αν σε κάποιο διαγώνισμα ζητηθεί να εξηγηθεί η σοσιαλδημοκρατία με μία μόνο έννοια, η σωστή απάντηση είναι η “αναδιανομή του εισοδήματος” έτσι ώστε να μειωθούν οι ανισότητες, χωρίς να υπονομευθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας», σημείωνε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ