Πολιτικη & Οικονομια

Σουβλάκι: Πού θα φθάσει η τιμή στο τυλιχτό - Συνεχείς ανατιμήσεις

Προσεγγίζει τα 4 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σουβλάκι ακριβαίνει συνεχώς, με την τιμή του να προσεγγίζει τα 4 ευρώ
Το σουβλάκι ακριβαίνει συνεχώς, με την τιμή του να προσεγγίζει τα 4 ευρώ © Pixabay

Σουβλάκι: Μια «ανάσα» από τα 4 ευρώ το τυλιχτό. Ακριβαίνει και ο γύρος. Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το σουβλάκι ολοένα και ακριβαίνει, καθώς οι ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες δεν σταματούν. Η τιμή στο σουβλάκι, τόσο στο τυλιχτό όσο και στο καλαμάκι, ολοένα και ανεβαίνει, με τους καταναλωτές να το αντιλαμβάνονται στην τσέπη τους σχεδόν σε κάθε παραγγελία.

Η αύξηση τιμών είχε ξεκινήσει πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, η ρωσική εισβολή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ωθώντας προς τα πάνω και την τιμή στο αγαπημένο -στην Ελλάδα- σουβλάκι.

Πλέον, αρκετοί καταναλωτές το σκέφτονται δεύτερη και τρίτη φορά για το αν θα παραγγείλουν.

Σουβλάκι: Στα 3,90 ευρώ το τυλιχτό, στα 3 ευρώ το καλαμάκι

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΟPEN για το σουβλάκι και το πόσο κοστίζει, επιχειρηματίας στην εστίαση εξήγησε ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκαν νέες αυξήσεις στις πρώτες ύλες.

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα το ηλιέλαιο. Πριν από τη ρωσική εισβολή τα 10 λίτρα κόστιζαν 16 ευρώ. Ωστόσο, 10 ημέρες μετά το ίδιο προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται για να τηγανίζονται οι πατάτες και οι πίτες μεταξύ άλλων, κοστίζει 26 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι δεν σταματούν
Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι δεν σταματούν © Pixabay

Όπως εξηγεί ο επιχειρηματίας, η αύξηση σε όλες τις πρώτες ύλες κυμαίνεται στο 25%. «Σε όλες τις πρώτες ύλες οι ανατιμήσεις ήταν γύρω στο 25%» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Μετακυλήσαμε το κόστος σε εμάς, αλλά από την Παρασκευή προβήκαμε σε κάποιες αυξήσεις της τάξης του 10%, που αναλογικά δεν έχει καμία σχέση με αυτά που εμείς βιώνουμε».

«Το σουβλάκι από 3 ευρώ πήγε στα 3,5 ευρώ και ο γύρος από 3,50 ευρώ πήγε στα 3,90 ευρώ» καταλήγει.

Στα 3.90 ευρώ το τυλιχτό σουβλάκι και στα 3 ευρώ το καλαμάκι | Τώρα ό,τι συμβαίνει 12/3/22 | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ