Κοσμος

Στα ύψη η τιμή σε σιτάρι και καλαμπόκι - Νέο αρνητικό ρεκόρ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανεβάζει κατακόρυφα τις τιμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιτάρι
Σιτάρι © Pixabay

Σιτάρι και καλαμπόκι στα ύψη. Ο πόλεμος στην Ουκρανία κα η ρωσική εισβολή αυξάνουν κατακόρυφα τις τιμές. Νέο αρνητικό ρεκόρ.

Οι τιμές στο σιτάρι άλεσης και το καλαμπόκι έκλεισαν σήμερα Τρίτη (02.03) σε νέο ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει νέες αναταράξεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Ειδικότερα, το σιτάρι και το καλαμπόκι κοστίζουν πλέον 351,25 ευρώ και 340 ευρώ ανά τόνο για την προθεσμία του Μαρτίου 2022, επηρεασμένες από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

«Οι τιμές των σιτηρών συνέχισαν την άνοδό τους από τη χθεσινή ημέρα, ενώ η ουκρανική κρίση εδραιώνεται: Τα ουκρανικά λιμάνια εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένα και η ζήτηση είναι μεγάλη, με αγοραστές που αναζητούν λύσεις για να αντικαταστήσουν τα ουκρανικά φορτία, στα οποία ήλπιζαν ότι μπορούν να υπολογίζουν» εξήγησε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νταμιέν Βερκάμπρ, μεσίτης για την εταιρεία Inter-Courtage.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι μπαίνει πλαφόν σε καύσιμα και σιτάρι, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές και να περιοριστεί το περιθώριο κέρδους, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ