Κοσμος

Μπλίνκεν - Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «ρωσικά εγκλήματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσικό τανκ έχει καταστραφεί έξω από το Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία
Ρωσικό τανκ έχει καταστραφεί έξω από το Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία © EPA

Στην Ουκρανία η Ρωσία βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και κατοικίες, δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεκ, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε σήμερα Τρίτη (01.03) στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι τα «εγκλήματα» που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία «αυξάνονται κάθε ώρα». Όπως δήλωσε, ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει νοσοκομεία, σχολεία και κατοικίες.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο στη Γενεύη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι το όργανο αυτό θα πρέπει να στείλει «ένα αποφασιστικό και ενιαίο μήνυμα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να σταματήσει, άνευ όρων» τον πόλεμο στην Ουκρανία. Άφησε παράλληλα να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα πρέπει να αποβληθεί από το Συμβούλιο.

«Μπορούμε δικαίως να αναρωτηθούμε αν σε μια χώρα - μέλος του ΟΗΕ που επιχειρεί να καταλάβει μια άλλη χώρα μέλος του ΟΗΕ, διαπράττοντας φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική οδύνη θα πρέπει να της επιτραπεί να παραμείνει στους κόλπους του Συμβουλίου» τόνισε στη δήλωσή του ο Άντονι Μπλίνκεν.

Μπλίνκεν για Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να φέρει το χάος στην Ουκρανία

Αν ο Πούτιν καταφέρει τον στόχο του και ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας η ανθρωπιστική κρίση και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ενταθούν, προειδοποίησε ακόμη ο Μπλίνκεν.

Αναφερόμενος στην Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» σε βάρος των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ο Άντονι Μπλίνκεν είχε εξηγήσει πώς θα γίνει η ρωσική εισβολή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ