- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπλίνκεν - Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «ρωσικά εγκλήματα»
Στην Ουκρανία η Ρωσία βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και κατοικίες, δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεκ, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε σήμερα Τρίτη (01.03) στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι τα «εγκλήματα» που διαπράττει η Ρωσία στην Ουκρανία «αυξάνονται κάθε ώρα». Όπως δήλωσε, ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει νοσοκομεία, σχολεία και κατοικίες.
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο στη Γενεύη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι το όργανο αυτό θα πρέπει να στείλει «ένα αποφασιστικό και ενιαίο μήνυμα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να σταματήσει, άνευ όρων» τον πόλεμο στην Ουκρανία. Άφησε παράλληλα να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα πρέπει να αποβληθεί από το Συμβούλιο.
«Μπορούμε δικαίως να αναρωτηθούμε αν σε μια χώρα - μέλος του ΟΗΕ που επιχειρεί να καταλάβει μια άλλη χώρα μέλος του ΟΗΕ, διαπράττοντας φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική οδύνη θα πρέπει να της επιτραπεί να παραμείνει στους κόλπους του Συμβουλίου» τόνισε στη δήλωσή του ο Άντονι Μπλίνκεν.
Μπλίνκεν για Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να φέρει το χάος στην Ουκρανία
Αν ο Πούτιν καταφέρει τον στόχο του και ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας η ανθρωπιστική κρίση και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ενταθούν, προειδοποίησε ακόμη ο Μπλίνκεν.
Αναφερόμενος στην Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» σε βάρος των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ο Άντονι Μπλίνκεν είχε εξηγήσει πώς θα γίνει η ρωσική εισβολή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.