- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΥΠΕΞ για ρωσική πρεσβεία: Δεν δόθηκαν εξηγήσεις για την ανάρτηση
Το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε τηλεφωνικό διάβημα
Υπουργείο Εξωτερικών: Τι λέει ο εκπρόσωπός του για την απαράδεκτη ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα - Τηλεφωνικό διάβημα προς τον πρέσβη.
Σε τηλεφωνικό διάβημα προς τον πρέσβη της Ρωσίας προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για την προκλητική ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εισβολή στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικό διάβημα προς την πρεσβεία της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να δοθούν εξηγήσεις. Ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι ο ρόλος των πρεσβειών είναι να διαδραματίζουν ένα ρόλο συγκεκριμένο, να υπάρχει μια επικοινωνία που επιτρέπει τη διατήρηση ενός καλού, θετικού κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε στην περίπτωση της ρωσικής πρεσβείας, οι ενέργειες της οποίας είναι απαράδεκτες, όπως είπε.
Η προκλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα
Η ρωσική πρεσβεία, σε μια άνευ προηγουμένου για διπλωματική αποστολή ανάρτησή της στο facebook κατηγορεί σε προκλητικό ύφος τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ της Ελλάδας, «πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ και άλλους», τους χαρακτηρίζει «παπαγαλάκια» και τους καλεί «να συνέλθουν»!
Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας:
«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.
Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς.
Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!».
Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία (Live)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής
Ο υπουργός Ανάπτυξης στο εργοστάσιο του Ομίλου Cenergy Holdings στο Σουσάκι Κορινθίας
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Ροβιές - Ήλια στην Εύβοια
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της ΚΟ
Πόσοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Το «αντίο» του πρωθυπουργού στην ηθοποιό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.