- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Θερμό» επεισόδιο Δένδια με Τούρκο πρέσβη στο Όσλο (βίντεο)
Η αποστομωτική απάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ για το casus belli
Ο Νίκος Δένδιας είχε «θερμό» επεισόδιο με τον Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Όσλο. Η ατάκα του Έλληνα ΥΠΕΞ για το casus belli.
Ο Νίκος Δένδιας είχε σκληρή αντιπαράθεση με τον Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία. Οι τόνοι ανέβηκαν στην ανοικτή συζήτηση στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων με τίτλο: «Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι συνεχείς.
«Η Τουρκία με συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες που είχαν ως αποκορύφωμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο συμφωνία, επιλέγει να αγνοεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και απειλεί τη χώρα μας από το 1995 με casus belli» ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, δείχνοντας μάλιστα στον χάρτη το σημείο όπου τουρκικά πολεμικά πλοία είχαν παρενοχλήσει το πλοίο «Nautical Geo», την ώρα που πραγματοποιούσε σεισμικές έρευνες για λογαριασμό της ΕΕ, βάσει του σχεδιασμού για την υλοποίηση του αγωγού East Med.
Ο Τούρκος πρέσβης πήρε τον λόγο και επιχείρησε να απαντήσει στα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας. Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι όλα όσα κάνει η Τουρκία αποτελούν απάντηση στις ενέργειες της Ελλάδας. Ανέφερε, μάλιστα, και το casus belli, ισχυριζόμενος ότι αυτό αποφασίστηκε όταν η Ελλάδα αποφάσισε πως μπορεί να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.
🇬🇷 is opposed to any threat or use of force in settling any disputes & of course maritime disputes. 🇬🇷 is a State Party to UNCLOS since 1995. And the universal character of UNCLOS is evidenced by the fact that 168 parties, including the EU per se, are bound by its provisions.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 16, 2022
Ο Νίκος Δένδιας απάντησε άμεσα και έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας ότι από τον καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται όχι μόνο η χρήση, αλλά και η απειλή χρήσης βίας. «Αν η Τουρκία θέλει να μείνει στην εποχή του 19ου αιώνων, των κανονιοφόρων και των ξεπερασμένων αυτοκρατορικών θεωρήσεων, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καμία πρόοδος» ανέφερε με νόημα ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
To «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Τούρκο πρέσβη στο Όσλο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.