Πολιτικη & Οικονομια

Facebook: Εξαγοράζει την ελληνική startup Accusonus

Προ των πυλών η υπογραφή της συμφωνίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Facebook
Facebook © Unsplash/Dima Solomin

Το Facebook καταφθάνει στην Ελλάδα μέσω της εξαγοράς της ελληνικής start up εταιρείας Accusonus.

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta Platforms, καταφθάνει στην Ελλάδα μέσω της εξαγοράς της ελληνικής start up εταιρείας Accusonus, με στόχο να αξιοποιήσει εγχώριο επιστημονικό προσωπικό υψηλών δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξία της συμφωνίας κυμαίνεται μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η εξαγορά.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στελέχη της Meta Platforms ήρθαν σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, ήδη από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αξιολογήσουν την προοπτική να ιδρύσουν εδώ θυγατρική.

Τις σχετικές συζητήσεις και τα ερωτήματα που είχε η ομάδα της αμερικανικής εταιρείας ανέλαβε να συντονίσει και να απαντήσει επιτελείο της κυβέρνησης υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.

Η συμφωνία έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εξαγορών ελληνικών επιχειρήσεων από μεγάλους ξένους ομίλους. Έτσι μετά την Microsoft, την Digital Realty, την Pfizer, την Amazon, τη Mondelez και την JP Morgan τώρα επενδύει στην Ελλάδα και η Meta.

Ποια είναι η Accusonus

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 από τους Αλέξανδρο Τσιλφίδη , Ηλία Κοκκίνη και Μιχαήλ Τζάννε. Η Accusonus δραστηριοποιείται στην προηγμένη ηχητική τεχνολογία καθώς εξειδικεύεται στις καινοτόμες τεχνολογίες γύρω από τον ψηφιακό ήχο.

Να σημειωθεί ότι το software της Accusonus έχει χρησιμοποιηθεί από παραγωγούς που συνεργάζονται με κορυφαία ονόματα όπως οι Bob Dylan, Aerosmith, Dream Theatre και Sepultura αλλά και από κορυφαία αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών.

Meta Platforms: 10.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Η Facebook θέλει να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να οικοδομήσει τον εικονικό κόσμο «Metaverse».

«Αυτή η επένδυση είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και τις δυνατότητες της ευρωπαϊκής τεχνολογίας», είχε αναφέρει χαρακτηρίστηκα ο επικεφαλής Παγκόσμιων Υποθέσεων και Επικοινωνίας του ψηφιακού κολοσσού, Νικ Κλεγκ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Meta Platforms Inc. προσλαμβάνει μηχανικούς και αγοράζει στούντιο παιχνιδιών, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην εικονική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ