Πολιτικη & Οικονομια

Σύγκρουση Κεραμέως με Τσίπρα για Προγεννητική Αγωγή στα σχολεία

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ τη ΜΚΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Η Νίκη Κεραμέως απάντησε για την Προγεννητική Αγωγή στα σχολεία. Το πρόγραμμα ανακλήθηκε με δική της παρέμβαση. Η κριτική Τσίπρα για το βίντεο γονιμότητας.

Η Νίκη Κεραμέως απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας άφησε αιχμές, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε λάβει κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Στην τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα γυμνάσια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «σκοταδισμό» και «αναχρονιστικές απόψεις», ενώ ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο. Σε ανάρτησή του στα social media μίλησε για «μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη».

Όπως είπε η κα Κεραμέως στην απάντησή της η συγκεκριμένη ΜΚΟ «έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

Για την ανάκληση του προγράμματος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ξεκαθάρισε ότι έγινε κατόπιν δική της παρέμβασης.

«Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…)».

Ολόκληρη η απάντηση από την Νίκη Κεραμέως στον Αλέξη Τσίπρα

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

» Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

» Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

Η ανάρτηση Αλέξη Τσίπρα για το βίντεο γονιμότητας

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης» είχε επισημάνει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter σχετικά με την απόσυρση της «Προγεννητικής Αγωγής» για μαθητές Γυμνασίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως «το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι».

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ