- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Aιχμηρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών στον Πολάκη
Με αφορμή την πρόταση του για τη δημιουργία δεύτερης σχολής
Aντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην πρόταση του βουλευτή Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία μιας δεύτερης σχολής δικαστών.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η πρόταση του βουλευτή Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία μιας δεύτερης σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου των ήδη υπηρετούντων σήμερα δικαστικών λειτουργών, «αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των δικαστικών λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου δικαστικού σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις», επισημαίνει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών
Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις.
Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών».
Πολάκης για δικαιοσύνη: Την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς
Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής για τη Δικαιοσύνη, ο Παύλος Πολάκης άφησε αιχμές και για τη δικαιοσύνη.
«Την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς. Πέρα από την επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, πρέπει να υπάρξει και το πρακτικό, λειτουργικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης της Αριστεράς όταν θα ξαναέχει την εξουσία», είπε και συμπλήρωσε ότι «ο σκοπός αντί για συρτός, σιγανός, πρέπει να γίνει μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης».
Στη δικαιοσύνη, συνέχισε, αυτό σημαίνει «θεσμικότατες τομές με νομοθετικές πρωτοβουλίες». Ο κ. Πολάκης πρότεινε τη δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών «γιατί υπάρχει ανάγκη, γιατί δεν φτάνουν τις δικαστές. Πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Να σκεφτούμε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, γενναιόδωρο, για αυτούς που είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών», συμπλήρωσε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.