- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό - Η κριτική σε Μητσοτάκη
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «εμπαιγμό» των εργαζομένων
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη σχεδιαζόμενη αύξηση στον κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση στον κατώτατο μισθό ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και επαναλαμβάνει την δέσμευσή του για αύξηση στα 800 ευρώ.
Στην ανακοίνωσή του για τον κατώτατο μισθό αναφέρει: «Πανικόβλητος ο κ. Μητσοτάκης από την οργή των εργαζομένων, που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται λόγω της έκρηξης της ακρίβειας και τον εμπαιγμό της αύξησης, μόλις πριν 13 μέρες, κατά 2% του κατώτατου μισθού, έσπευσε να κάνει υποσχέσεις και να καλλιεργήσει προσδοκίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς να είναι σε θέση ακόμη και να προσδιορίσει το ύψος της αύξησης».
Και προσθέτει: «Εξαγγέλλει πρόχειρα και βιαστικά μήπως και περιορίσει την ραγδαία φθορά του. Αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους σε μείωση αποδοχών και εργασιακό μεσαίωνα με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και την επιβολή της φθηνής και ελαστικής εργασίας».
ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί πρέπει να αυξηθεί άμεσα ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ
Ακολούθως, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι σήμερα «είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η στήριξη συνολικά των μισθών των εργαζομένων και η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή είναι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ!».
Κλείνοντας, υποστηρίζει: «Ας μην υποτιμά ο κ. Μητσοτάκης τη νοημοσύνη των εργαζομένων που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών και γνωρίζουν ότι σήμερα η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή».
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κατώτατο μισθό - Πότε και πόσο θα αυξηθεί
Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό θα γίνει την 1η Μαΐου και όχι την 1η Ιουλίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια πολύ σημαντική αύξηση στους εργαζόμενους, μεγαλύτερη του 2%, ωστόσο δεν ανέφερε ποιος θα είναι ο νέος κατώτατος μισθός που θα λαμβάνουν από την 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι.
«Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στο σχετικό απόσπασμα της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.