Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Τσίπρα με Οικονόμου για σχολεία και ταινία «Don't look up»

Η ατάκα του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα αγγλικά του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «Don't look up» (Ένθετες: Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Οικονόμου)
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «Don't look up» (Ένθετες: Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Οικονόμου) © Netflix | EUROKINISSI

Το άνοιγμα των σχολείων και η ταινία «Don't Look Up» στην οποία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Η απάντηση Οικονόμου με «καρφί» για τα αγγλικά του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ.

Η ταινία «Don't Look Up» του Netflix ήταν η αφορμή για μια νέα κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, με φόντο το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Στη συγκεκριμένη ταινία πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μέριλ Στριπ, Τζένιφερ Λόρενς και Τζόνα Χιλ.

Το story έχει συνοπτικά ως εξής: Ένας κομήτης κατευθύνεται με ταχύτητα στη Γη. Μόλις το ανακαλύπτουν οι αστρονόμοι, προσπαθούν να ενημερώσουν, να προειδοποιήσουν και να αφυπνίσουν τους πάντες. Μόνο που οι αντιδράσεις δεν είναι αυτές που περίμεναν, με θεωρίες συνωμοσίας να κάνουν την εμφάνισή τους στα social media, πολιτικούς να αρνούνται να κοιτάξουν ψηλά στον ουρανό και influencers να επιλέγουν τον δικό τους δρόμο.

Στην ανάρτησή του για τα σχολεία που ανοίγουν κανονικά, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο νέο αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ταινία «Don't Look Up», κάνοντας μια σύνδεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα σχολεία και την ταινία «Don't Look Up»

«Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα σχολεία, με ανάρτησή του στο Τwitter.

Και προσθέτει: «Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ταινία "don’t look up" θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε "don’t look the cases"... Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός... ».

Η ατάκα Οικονόμου για «Don't Look Up» και αγγλικά Τσίπρα

Άμεση ήταν η αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έκανε και ένα σχόλιο για τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα. «Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή -από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια» ανέφερε, υπογραμμίζοντας: «Είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής ελαφρότητας του κ. Τσίπρα το ότι επιλέγει να κάνει χιούμορ, κακό μάλιστα, με την εκπαίδευση των παιδιών μας εν μέσω πανδημίας. Τελικά, ο πραγματικός χαρακτήρας ενός πολιτικού όντως φαίνεται από το τι θεωρεί αστείο».

«ΥΓ: Όταν αποφασίζει ο κ. Τσίπρας να γράψει κάτι στα αγγλικά ας βάζει τουλάχιστον κάποιον να τα ελέγχει» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, αναφερόμενος στην έκθεση Τσιόδρα για τις ΜΕΘ, ο Γιάννης Οικονόμου είχε πει πως ο Αλέξης Τσίπρας κανιβαλίζει χυδαία επιστημονικές μελέτες και χρησιμοποιεί «ψέματα και αποσπασματική επίκληση στοιχείων με τρόπο χυδαίο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ